Dedo Edin (53) koji se brine o četvoro unučadi ispričao detalje dana kada su roditelji otišli

203

Dok sam ja živ, djeci ništa neće oskudjevati. Dokle god su uz mene i dok je ovih deset eksera mojih, djeci ništa neće nedostajati – rekao je Edin

Boriću se za djecu dok sam živ, rekao je 53-godišnji Edin Džafić iz Breze u Bosni i Hercegovini, koji je ostao sam sa četvero unučadi nakon što su ih roditelji nakon međusobnih nesuglasica napustili.

Njegov sin i snaha su za sobom ostavili djecu od godinu, tri, četiri i šest godina, koja trenutno žive sa svojim djedom. – Posvađali su se sin i snaha, a živeli su na spratu iznad nas.

O svemu su obaviješteni i njeni roditelji, došla nam je i socijalna služba – rekao je Džafić za Avaz.ba. Kaže da živi u dobrim uslovima, zbog čega je zahvalan na svemu što ima. – Dok sam ja živa, deci neće ništa oskudevati.

Dok su uz mene i dok je ovo mojih deset noktiju, djeci ništa neće nedostajati – rekao je. Ispričao je kako mu sin sada živi u Ilijašu, dok mu je snaha u Budvi jer tamo radi, a oboje trenutno plaćaju za djecu koja već godinu dana žive kod bake i djeda.

– Zove sin, donesi kad bude imao. Snaha plaća kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a koliko dugo, videćemo. Nije mi teško. Inače, sin mi nedostaje – rekao je Džafić. – Djeci nedostaje majčina i bakina ljubav. Pokušaću, ali ne mogu im pružiti ljubav kao oni.

Djeca mi ne smetaju. Što se mene tiče, djeca će imati sve – dodaje. Smatra da djeca nisu kriva, a ispričao je i detalje dana kada su djeca ostala.

– Radio sam u garaži, farbao kombi. Zazvonio mi je telefon, zvao me prijatelj. Žena mi je rekla: “Djeca su ti sama kod kuće.” Zatekao sam ih same.

Djeca su bila plava od plača. Šta ću, uzeo sam ih, odnio gore i promijenio. Djeca nisu ništa kriva – zaključio je Džafić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *