Deseti dan blokade na Jarinju i Brnjaku

187

Na prelazima Jarinje i Branjak deseti dan traje blokada i protest zbog registarskih oznaka. Kamioni su i dalje na magistralnim putevima u blizini.

Podsetimo, kosovska vlada zabranila je od 20. septembra korišćenje srpskih registarskih tablica na teritoriji Kosova, kako onih koji se vode na gradove u centralnoj Srbiji tako i gradova na Kosovu i obavezala vlasnike ovakvih vozila da izvade probne RKS tablice.

Međutim, kako javlja KoSSev, na severu Kosova i dalje se voze automobili sa srpskim registarskim tablicama.

Na prelazu Brnjak se, kako javlja reporter N1, nalaze specijalne jedinice Kosovske poicije.

U odnosu na ponedeljak, kada su se na dva kilometra od Jarinja, u Rudnici, nalazila četiri oklopna vozila Vojske Srbije sa vojnicima u punoj ratnoj opremi, toga danas nema. Reporter N1 javlja da je dobio informaciju da ih ni juče nije bilo, a da takođe danas nema ni preleta aviona i helikoptera VS.

Navodi da se vojska povukla u kasarnu u Raški.

Jutros su, kako je naveo, jedinice Kfora prošle u patroli delom s druge strane prelaza, a Jarinje je nadletao i helikopter Kfora. Inače, kosovska policija se smenjuje na 12 sati.

Reporter N1 javlja da je sve više automobila na prelazu, da ih je toliko da praktično nemaju gde da se parkiraju, a da pristižu autobusi iz kojih ljudi, u grupama, prelaze Jarinje pešice.

Podsetimo, nekoliko dana, u Zubinom Potoku je, kako je potvrdio kosovski MUP, zapaljen Centar za registraciju vozila, a dve eksplozivne naprave istog dana bačene su na zgradu INTEL-a u Zvečanu u kojoj se takođe nalazi Centar za registraciju vozila.

Nenad Božović, N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *