policija

Detalji ubistva : Otac prijavio nestanak dječaka kojeg je ubila djevojčica, policija ga pronašla u rijeci poslije sedam sati

176

Potraga za šesnaestogodišnjim dječakom u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji, za čije se ubistvo sumnjiči 17-godišnja tinedžerka, trajala je sedam sati, a u nju su bili uključeni tetovski vatrogasci, policajci i porodica nastradalog.

Dječakov otac J. H. je prijavio da se u srijedu oko 16 časova udaljio od kuće. Njegovo vozilo marke “audi” je pronađeno oko 02.20 časova u blizini ugostiteljskog objekta u mjestu Banjice, dok su njegovo beživotno tijelo u rijeci Pena pronašli policajci juče ujutru oko sedam časova.

– Izašli smo zajedno sa njegovom porodicom da tražimo vozilo koje smo pronašli kod Banjice. I sa te lokacije smo se prešli da tražimo u rijeci. Provjerili smo svuda, zna se da je gore jako loša situacija, ima kamenja. Onda smo ujutro pozvali i obavijestili da smo našli tijelo oko 6.45.

https://www.alo.rs/data/images/2021-11-30/583911_h-57161475_f.webp

Zatim smo izvukli tijelo iz vode. U ovom periodu iznad Banjice u reci Pena ima dosta vode, bilo je zaista teško izvaditi tijelo, bilo je potrebno mnogo vatrogasaca da se angažuju na uklanjanju tijela – rekao je Avni Ameti, komandant TPPE Tetovo.

Smrt je potvrdio lekar Hitne medicinske pomoći.

Dežurni javni tužilac izvršio je uviđaj. Po nalogu javnog tužioca telo je dato na obdukciju.

Nakon uviđaja i otpočinjanja istrage, tužilaštvo u Tetovu je Osnovnom sudu podnijelo zahtev za sprovođenje pripremnog postupka zbog sumnje da je maloljetnica počinila ubistvo.

Naime, 17-godišnja djevojka se sumnjiči namjerno je oduzela život 16-godišnjaku posle svađe.

– Ona je posle verbalne svađe u automobilu u blizini mjesta Banjice, više puta udarila žrtvu oštrim predmetom u glavu, nanevši joj teške povrede opasne po život. Zatim ga je gurnula u rijeku Pena, a osoba je pronađena mrtva nizvodno – saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću Javnog tužilaštva.

Reka Pena u Tetovu

(Blic)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *