Devet preduzeća zagađuje Novi Pazar

146

Gradska uprava Novog Pazara objavila je na zvaničnom sajtu Registar zagađivača koji, za sada, broji devet kompanija, saznaje radio Sto plus.

Na spisku kompanija koje posluju na teritoriji Novog Pazara i svojim radom zagađuju životnu sredinu nalaze se AD “Novi Pazar put”, Naftna industrija Srbije, Minel rastavljači, “Join”, SKKTR “Jasmin” i “Tri-B”.

U Registru se nalaze i Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana”, Ustanova za sport i Opšta bolnica Novi Pazar.

Iz Odeljenja za zaštitu životne sredine su nam poručili da to nije konačan spisak i da će Registar biti redovno ažuriran, kako im kompanije budu dostavljale podatke.

Iz te organizacione jedinice lokalne samouprave ranije su nam rekli da su u procesu izrade Registra kontaktirali oko 50 kompanija koje su dužne da odgovore da li podležu kriterijumima po kojima se mogu svrstati u registar zagađenja.

Rukovodilac tog Odeljenja Ivan Milanović početkom avgusta nam je kazao da su firme koje se bave preradom metala, drveta, otpadnim vodama, prehrambenom proizvodima i uzgojem stoke samo neke od brojnih, koje su u obavezi da svoje podatke o negativnom uticaju na životnu sredinu dostave lokalnoj samoupravi.

On je tada pojasnio i da su firme upoznate sa procedurom, po kojoj su neke od njih u obavezi da podatke dostavljaju samo lokalnoj samoupravi, dok ostale svoje podatke dostavljaju samo Agenciji za zaštitu životne sredine.

Izvor: Radiostoplus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *