DIJELILI SMO SVE, BILI KAO BRAĆA: Prijatelj poginulih mladića iz Pazara neutješan, pola sahata prije nesreće pili smo kahvu i smijali se

67

NOVI PAZAR – Zajedno smo radili u Nemačkoj sezonske poslove. Pre nekoliko dana smo se vratili kućama, Amel juče ujutru, a samo pola sata pre nesreće smo pili kafu – kaže za Blic prijatelj četvorice mladića koju su nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć kod mesta Lukare u blizini Novog Pazara.

Teška tragedija zavila je ovaj grad u crno, te je 27. decembar proglašen Danom žalosti.

Mladići, Amel Ibrahimović, Mitko Hamidović, Amar Ujkanović i Senad Đerlek, od koji najstariji ima samo 23 godine, nastradali su sinoć oko 21.45 časova na Ibarskoj magistrali. Kako se pretpostavlja, do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, a učestvovala su tri vozila.

– Amel je bio uvek nasmejan. Dolazio bi u školu i hvalio se kako je kupio nešto novo, a onda me je vodio kod njega kući da mi to i pokaže. Njemu su otac i majka živeli u Pazaru, dok mu je brat bio u Nemačkoj – započeo je priču.

Dodaje da se Ibrahimović iz Nemačke vratio juče ujutru kući u te da su pre tragedije zajedno pili kafu.

– Dugo se nismo videli. Juče ujutru je stigao iz Nemačke. Pola sata pre tragedije smo svi zajedno pili kafu na obližnjoj pumpi. Kada smo se videli, svi smo bili nasmejani i srećni što smo se napokon zajedno.

Pričali smo o tom automobilu. Amel je hteo da ga kupi od Senada. Sve vreme smo se smejali. Oni oduvek žive u Novom Pazaru, a nastradali su u blizini svojih kuća. Teško mi je da pričam o ovome – kaže nam prijatelj mladića i dodaje:

– Senad mi je u poslednje vreme bio kao brat. Delili smo sve. U Nemačkoj smo zajedno bili od jula do decembra. Delili smo sobu. Krevet do kreveta. Putovali smo zajedno nekoliko puta. Uvek smo bili nasmejani. Jednom rečju – braća – ispričao nam je.

Kurir.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *