Diljem Europe slučajevi trovanja djece salmonelom u omiljenom slatkišu. Ferrero: ‘U tvornici je sve bilo OK‘

145
Manji broj oboljelih morao je biti hospitaliziran, a samo u Velikoj Britaniji procjenjuje se da se zarazilo najmanje 63 djece

Kinder jaja u pakiranju po tri komada povučena su s tržišta

Brojna djeca u više europskih država pate od trovanja hranom nakon što su zaraženi salmonelom, a vjeruje se da su ovu opasnu bakteriju dobili konzumirajući popularni slatkiš “Kinder jaje” koji je naročito tražen uoči Uskrsa.

Kako javlja britanski Daily Telegraph, supermarketi poput Waitrosea, Tescoa, Morrisonsa, Lidla i Asde povukli su slatkiš s polica.

Manji broj oboljelih morao je biti hospitaliziran, a samo u Velikoj Britaniji procjenjuje se da se zarazilo najmanje 63 djece, među kojima su brojni mlađi od pet godina. BBC javlja da su Kinder jaja povučena s polica i u Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Nizozemskoj.

U Francuskoj je zabilježeno najmanje 19 slučajeva, u Irskoj 10, šest u Njemačkoj te dva u Nizozemskoj. Svi se povezuju sa konzumacijom ovog slatkiša, objavili su iz Europske komisije.

Salmonela uzrokuje povraćanje, proljev i grčeve u želucu, a često se nalazi u nepasteriziranom mlijeku, jajima i termički nedovoljno obrađenom mesu.

Većina oboljelih oporavlja se nakon nekoliko dana, no kod nekih, a naročito djece, simptomi mogu biti prilično snažni te mogu uzrokovati velike probleme kod onih s oslabljenim imunosustavom.

Jutarnji.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *