Đerlek: Stranka pravde i pomirenja će razmotriti učešće u Vučićevom pokretu

80

Edin Đerlek, potpredsjednik Stranke Pravde i pomirenja i ministar u Vladi Srbije, kaže za Danas da njegova stranka još nije dobila poziv da učestvuje u Vućićevom narodnom državnom pokretu. Smatra da je taj pokret neka vrsta konsnezusa i jedinstvenog djelovanja, kakav je narodni državni pokret.

“Ukoliko dobijemo poziv, ozbiljno ćemo razmotriti naše učešće u tim pokretu, budući da se radi o nekoj vrsti koncezusa i jedinstvenog djelovanja u pogledu svih slojevitih izazova pred kojima se nalazi naša zemlja“, ističe Đerlek.

On smatra da je baš zbog svih tih izazova neophodan svaki vid mudrog, racionolnog i odgovornog djelovanja kako bi se očuvao put daljeg prosperiteta Srbije.

“I kako bi se spriječile retrogradne struje koje bi to zaustavile ili usporile, bilo one extremno-radikalne ili one kriminalne“, poručuje Đerlek.

Prije Stranke pravde i pomirenja sve članice vladajuće koalicije izjasnile su se da podržavju Vučićevu inicijativu za osnivanje držanog pokreta koji ne bi bio ni za istok, ni za zapad, već samo za Srbiju i čija bi “Srbija sanja i ostvaruje svoje snove“.

Izvor: Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *