Đukanović dao mandat Abazoviću za sastav Vlade

190

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas potpredsjedniku Skupštini Crne Gore Strahinji Bulajiću prijedlog da mandatar za sastav Vlade bude predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Đukanović i Abazović
Đukanović i Abazović

Podsjećamo CdM je ranije objavio da se tokom današnjeg dana očekuje da Đukanović predloži Abazovića za mandatara.

Đukanović je naglasio da je konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, okončao u ponedjeljak, 28. februara 2022. godine.

“Naime, počevši od petka 25.februara, razgovore sam imao sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem, predsjednikom Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damirom Šehovićem, predstavnicima Građanskog pokreta URA Boženom Jelušić i Milošem Konatarom, predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimovićem,

predsjednikom Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmedom Zenkom, predsjednikom Demokratske partije (DP) Fatmirom Đekom, predsjednikom Albanske alternative (AA) Nikom Đeljošajem, predsjednikom Force Genci Nimanbeguom,

predsjednikom Liberalne partije (LP) Andrijom Popovićem, potpredsjednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtom Erakovićem i Abazom Dizdarevićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i šefom njenog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore Danijelom Živkovićem“, naveo je Đukanović u obrazloženju.

On je naglasio da ostale parlamentarne partije nijesu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu.

“Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore. Stoga sam donio odluku da mandat za formiranje Vlade povjerim gospodinu Abazoviću, predsjedniku GP URA.

U uvjerenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što prije dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih bezbjednosno – političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst našeg regiona, očekujem da u kratkom roku parlament Crne Gore održi sjednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara”, zaključio je u obrazlenju Đukanović.

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *