Đukanović: Neka bude da ja nisam novinar, ali ni Stefanović nije doktor nauka

129

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i poslanik SNS Vladimir Đukanović već duže vreme se prepucavaju u javnosti, a danas je njihov sukob dobio novu etapu. Stefanović je istakao da Đukanović nije običan novinar i zamerio mu što je intervjuisao bivšeg policajskog funkcionera Iliju Milačića koji je u tom intervju optužio bivšeg ministra unutrašnjih poslova da je zaustavio istragu u “kući strave” klana Veljka Belivuka u Ritopeku.

Đukanović je odgovorio da možda nije novinar, ali i da Stefanović nije doktor nauka.

Stefanović je na današnjoj konferenciji za medije govorio, između ostalog, o Đukanoviću.

– Ne mogu da pređem preko toga načina na koji je Vladimir Đukanović razgovarao sa Ilijom Milačićem. Naročito zbog njegovih zaključaka da sam ja kršio zakon, blokirao istragu protiv Belivukove grupe.

Ne znam na osnovu čega jedan pravnik, advokat, narodni poslani, i predsednik skupštinskog odbora za pravoduđe, a time i član Visokog saveta sudstva ima ideju da izriče ovako teške optužbe na moj račun bez ikakve proverei to samo na osnovu jednog bivšeg, osuđivanog policajca zbog kršenja zakona – rekao je Stefanović.

Potom je konstatovao.

– Đukanović nije običan novinar i navođenjem sagovornika na konstatcije i zaključke ne može da doprinese istini. Zašto to radi i ponaša se i kao asvokat podržava laži koje ne mogu da prođu na običnom poligrafskom ispitivanju pitanje je za njega – naglasio je Stefanović.

Nije se mnogo čekalo na odgovor Đukanovića koji je reagovao na društvenim mrežama.

– Ah, pa možda ja zaista nisam novinar, mada imam u karijeri na stotine TV i radio emisija kao i stotine pisanih tekstova i intervjua. Ipak, neka bude da nisam novinar. No, onaj ko to tvrdi, a hrlio je kod mene u emisije, tvrdi da je doktor nauka, a nekako mi se čini da i sam zna da to nije. Zar ne? – upitao je Đukanović.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *