ĐUKANOVIĆ: PRVO RASPISATI IZBORE, A ONDA FORMIRATI VLADU SA POLITIČARIMA

139
“DPS je izlazio sa ponudom da podržimo manjinsku vladu zbog zabrinutosti za spoljno-politički kurs države“.
Demokratska partija socijalista (DPS) nikada od 1998. godine kada je krenula u ozbiljnije koaliranje nije propustila priliku da pozove sebi bliske partije, poručio je danas Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i DPS nakon Balkanskog integracionog foruma u Podgorici.
„Mi smo izlazili sa ponudom da podržimo manjinsku vladu zbog zabrinutosti za spoljno-politički kurs države. To tada nije bilo prihvaćeno i sada nakon 15 mjeseci vidi se da je to greška što vide i partije većine. Danas imamo nova očekivanja i oprezniji smo u legitimisanju nove vlade. U kontaktima sa tradicionalnim partnerima imamo makar dva rješenja, koja preferiramo i zna ih onaj ko treba da zna“, istakao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinara „da li je sa nekim iz parlamentarne većine ili međunarodne zajednice razgovarao manjiskoj vladi?“
On je dodao da ih ne treba ubjeđivati da je sve bolje od sadašnjeg stanja.
„Što se tiče špekulacija o mojoj poziciji – nikada niko od predstavnika međunarodne zajednice nije ni pomislio da mi to predloži. To su pristojni ljudi o tome nema govora“, rekao je Đukanović.
Kazao je da privode kraju unutrašnju reformu u DPS.
„Nikad nikome nijesam dozvoljavao da se upliće u moje lične, profesionalne i političke planove. Ovo vidim kao produženi pokušaj da se nastavi sa kompromitacijom DPS. 15 mjeseci kasnije nema procesa koji treba da potvrde korumpiranost i kriminizovanost DPS i mislim da do toga neće doći, a ako dođe odnosićemo se prema tome principijelno“, rekao je Đukanović.
Pojašnjavajući šta su dva rješenja, rekao je da je prvo rješenje izbori.
“Za mene je prvo rješenje izbori, a drugo rješenje je politička vlada. Ako pričamo o manjinskoj vladi to će biti na određeno vrijeme, šest ili devet mjeseci što je nedovoljno da se uradi šta se treba uraditi. Treba formirati političku vladu sa punim mandatom“, kazao je Đukanović.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *