Đukanović: Ubijeđen sam da će inicijativa za nepovjerenje Vladi biti uspješna, daćemo presudan doprinos padu ove anticrnogorske vlasti

138

Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna, a Klub poslanika DPS-LP će dati presudan doprinos padu ove anticrnogorske Vlade, poručio je predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović, na završnoj konvenciji liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“.

U Mojkovcu je juče održana završna konvencija liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“, odakle je poslata poruka da sve što je izgubljeno 30. avgusta prošle godine, počeće da se vraća 5. decembra. Zajednički je zaključeno da još jedna mojkovačka bitka sudbinski brani i čuva Mojkovac i Crnu Goru.

Đukanović je rekao da je na pomolu smjena aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade, te istakao da DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do njenog izglasavanja nepovjerenja.

Predsjednik države je saopštio da je rezultat 30. avgusta bio takav da velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora je osvojila 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika.

“Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je GP URA, koji je sasvim legitimno bio za smjenu DPS-a, napravio jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu”, rekao je Đukanović.

Sa završne konvencije u Mojkovcu
Sa završne konvencije u Mojkovcu

Zato, zaključio je da nema mjesta strahu da će se iznevjeriti izborna volja nego ovo je prilika da se popravi ono što se nakaradno učinilo 30. avgusta prošle godine.

Na kraju Đukanović je istakao svoje ubjeđenje da će naša partija u nedjelju pobijediti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju čime će otpočeti nova etapa političkog života u Crnoj Gori te da će to biti snažan impuls promjeni Vlade, učvršćivanju evropske politike u Crnoj Gori, u kojoj će DPS opet doći do punog izražaja i nastaviti da stvara bolje uslove za sve brži evropski razvoj naše države.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da će naša lista pobijediti jer ne želi poraz Mojkovca, jer tom pobjedom pobjeđuje demokratska Crna Gora, istakao je da će naša koalicija pobijediti jer ne želi nikome dopustiti da se igra Crnom Gorom, njenim imenom i opstankom, njenom samostalnošću i budućnošću svih njenih građana.

„Biće to pobjeda za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu. Ne biramo ovoga puta samo lokalnu vlast i nastavak svijetle perspektive ovog herojskog i odvažnog mjesta, naprotiv, ovog puta imamo novu mojkovačku bitku. Mojkovačku bitku modernog doba za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti, za Crnu Goru koja treba da miri a ne da dijeli, da daje a ne da oduzima, da pokreće i da jača, a ne slabi i svađa. Baš zato ni pred kim se nećemo povući jer smo jači od svih ostalih, spremniji za konkretna djela a ne za ispraznu demagogiju i huškačku politiku“, rekao je Bogdanović.

Aleksandar Bogdanović
Aleksandar Bogdanović

Predrag Smolović, nosilac izborne liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“, saopštio je da kao državotvorna i najjača partija DPS nikada više ne smije dopustiti da ispred kreativnih vrijednih ljudi njenih članova, budu neki drugi koji svojim prisustvom samo ispunjavaju prazninu i dobra vremena svojih nečinjenjem troše i pretvaraju u loša.

„Sa jakim i stručnim ljudima pravićemo dobra i sigurna vremena za naš Mojkovac i za našu Crnu Goru. To je naš program ali i dug i ljudska obaveza jer samo tako možemo ići dalje ka savremenoj, zapadnoj demokratiji kojoj i civilizacijski pripadamo“, poručio je Smolović.

Predrag Smolović
Predrag Smolović

Predsjednik Opštinskog odbora DPS u Mojkovcu Dragomir Mrdak saopštio je da kao rezultat politike DPS danas živimo u modernom gradu, po kvalitetu života i po broju investicija.

„Želimo da nastavimo da gradimo Mojkovac i apsolutno vjerujem u pobjedu naše politike i tima koji godinama unazad naš grad i našu državu vodi naprijed ka evropskoj budućnosti“, rekao je Mrdak.

Dragomir Mrdak
Dragomir Mrdak

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je rekao da je jedan od simbola vršenja vlasti u prethodnom periodu bila riječ, koja je predstavljala most kojim se dolazilo do problema građana, njihovih očekivanja i inicijativa.

„Data riječ i izvršenje obećanja uveli su Mojkovac u red najperspektivnijih razvojnih adresa u Crnoj Gori i regionu. Naši projektni timovi su se odavno već kvalitetom nametnuli i putem EU fondova obezbijedili brojne višemilionske bespovratne investicije. Samo svojim radom smo dosanjali turističke projekte poput Ski centra Žarski, višestrukim povećanjima budžeta za poljoprivredu i brojnim subvencijama, putnom infrastrukturom pomogli smo da mojkovačka sela imaju vrijedne domaćine koji život mjere radom i imanjem“, rekao je Mišnić.

Ranko Mišnić
Ranko Mišnić

Pored brojnih članova i simpatizera naše partije, konvenciji u Mojkovcu su prisustvovali potpredsjednik DPS Jevto Eraković, koordinator ispred Izvršnog odbora Radule Novović, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici drugih koalicionih partija i brojni drugi gosti.

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *