Đukanović: Velikodržavni nacionalizmi, koji su ugrozili BiH, nijesu sahranjeni

116

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju iz Bosne i Hercegovine koju su činili Amel Suljević, izaslanik člana Predsjedništva BiH Šefika Džeferovića i predstavnici Fondacije „Alija Izetbegovic“ Sabina Berberović Izetbegovic i Muhamed Mulahmetović i uručili mu zvaničnu inicijativu o pokroviteljstvu Projekta „Nacionalno blago BiH“.

Predsjednik je uz dobrodošlicu izrazio zadovoljstvo što će Crna Gora biti prva država, izvan granica BiH, u kojoj će se  predstaviti bosanskohercegovačko nacionalno kulturno blago, odnosno blago svih nas.

“Želim da se zajedno izborimo za to zrno građanskog koje će da nas okuplja“, kazao je Đukanović.

On je istakao da zna kroz kakva iskušenja prolazi BiH i da se nažalost pogoršanja političkih i bezbjednosnih pitanja i danas najdrastičnije prelamaju preko BiH.

“Velikodržavni nacionalizmi, koji su ugrozili tu državu, nijesu sahranjeni, iako su doživjeli poraz“, kazao je Predsjednik i podsjetio na vrijednosti koje je sačuvala Crna Gora – mir, multietničku demokratiju, suživot, stabilnost i evropsku budućnost. Želimo da budemo od koristi i BiH i njenim građanima“, poručio je Đukanović sagovornicima i istakao da inicijative, poput ove, treba da okupljaju i vode na putu integracija.

Izaslanik člana Predsjedništva BiH Šefika Džeferovića, i predstavnici Fondacije „Alija Izetbegovic“, prenijeli su predsjedniku Đukanoviću pozdrave uz zadovoljstvo što, kako su kazali, dijelimo evropsko kulturno nasljeđe“.

Izaslanik Suljević je Đukanoviću uručio poziv predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Komšića i Džeferovića da bude gost na ceremoniji obilježavanja dana nezavisnosti BiH.

“Želimo da nam svojim dolaskom u Sarajevo ukažete čast, kao što ste to učinili ovim pokroviteljstvom“, rekao je Suljević.

Predsjednik je iskoristio priliku i da čestita predstojeći praznik – 30 godina nezavisnosti BiH.

Postavka „Nacionalno blago BiH“ premijerno će biti predstavljena 28.februara u sarajevskoj Vijećnici, nakon čega se preseliti u Podgoricu.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *