Đukanović: Vlada nastavlja da bruka državu, urgentno potrebna nova

65

Vlada je današnjom sjednicom nastavila da urušava međunarodni ugled Crne Gore, poručio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović u intervjuu Radiju Crne Gore.

“Današnji dan je pokazao da ova Vlada nastavlja da bruka našu državu. Ona nije bila u stanju da oko ovog pitanja, koje je mnogo važnije od politike, ovo je pitanje moralnog stava svakog pojedinca, pa tako i onih ljudi koji su sjedjeli u sali vlade da osude ono što se dešava jednom prijateljskom narodu nedaleko od nas”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Đukanović smatra da Crnoj Gori urgentno treba nova vlada.

“Ako ima razuma doći ćemo do konsenzusa da napravimo političku vladu, ako nema  dovoljno razuma doći emo do zaključka da izaberemo vladu kakvu možemo. Učinilo se u prethodnom periodu da se najlakši konsenzus može ostvariti oko manjinske Vlade”, rekao je Đukanović.

Taj proces, upozorio je Đukanović, mora se završiti što prije, jer je Crna Gora u institucionalnoj blokadi i zastoju u pregovorima sa EU.

DPS, kazao je predsjednik države, neće dati “blanko podršku bilo kojoj vladi ili pratiji dok god sve nedoumice ne stave na papir”.

“Kao rezultat toga nastao je dokument u krugu aktuelne opozicije, koji je ponuđen i mandataru i GP URA. Nije me iznenadilo da je GP URA taj dokument potpuno prihvatljiv. Bilo je pitanje da li će neke odredbe tog dokumenta biti prihvatljive SNP-u. Juče smo od strane mandatara obaviješteni da je SNP potpisala taj dokument”, dodao je Đukanović.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *