Đukić: Ni na slavi se gosti ne dočekuju u izlizanim farmerkama, čin neuvažavanja Krivokapića i crnogorske države

122

“Odmah se pokazalo da ta posjeta za Srbiju ima drugorazredni značaj i da će ta posjeta biti bezrezultativna”, ocijenio je Đukić

Bivši ambasador i diplomata Srećko Đukić izjavio je danas da je nepojmljivo u svjetskoj diplomatiji da ministar poljoprivrede dočekuje premijera jedne suverene zemlje u izlizanim farmerkama i bez kravate.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je u ime Vlade Srbije dočekao premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je po prvi put došao u zvaničnu posjetu Srbiji.

U čast dolaska Krivikapića, na beogradskom aerodromu je bio postavljen špalir garde Vojske Srbije, a Nedimović se kao domaćin pojavio neuobičajeno obučen, bez kravate i odijela u izlizanim farmerkama, što je mimo svih protokola.

“Onako kako je ministar Nedimović dočekao premijera Krivokapića, ne dočekuju se ni gosti na slavi. Nedimović se na zvaničnom dočeku premijera pojavio obučen kao odrpanko. Ministar može da dočeka premijera druge zemlje, ali mora da bude uljuđen”, rekao je Đukić agenciji Beta.

Po njegovim riječima, Krivokapić je gost srpske premijerke Ane Brnabić i ona je morala da ga zvanično dočeka.

“Ovo što se danas desilo na dočeku Zdravka Krivokapića je čin neuvažavanja prema zvaničnom gostu i crnogorskoj državi. Odmah se pokazalo da ta posjeta za Srbiju ima drugorazredni značaj i da će ta posjeta biti bezrezultativna”, ocijenio je Đukić.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *