DOBRA VIJEST! Završen tender za izgradnju novopazarske BOLNICE, posao vrijedan 6,1 milijardu dinara

227

Konzorcijumu, predvođenom kompanijom “GAT” iz Novog Sada, povijeren je posao izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Ta grupa, koju čine i novosadski “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša”, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja”, te “Remontni centar” iz Užica, ponudila je da posao obavi za nešto više od šest milijardi i 119 miliona dinara, odnosno, oko 51,8 miliona evra.

Na tender se prijavio i konzorcijum predvođen austrijskim “Štrabagom” koji je dostavio nižu ponudu, pet milijardi i 982 miliona dinara, ali ju je tenderska komisija odbila zbog “utvrđenih nedostataka”.

Naime, pregledom tenderske dokumentacije utvrđeno je da “Štrabag” nije iskazao cijene bez poreza na dodatu vrijednost za pojedine pozicije, da raspolaže sa 95 umesto 100 radnika sposobnih za rad na visini, da nije priložio dokaze o bonitetu “BB” i da ponuđeni materijal i oprema ne ispunjavaju tražene uslove.

Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamjena dotrajalih instalacija.

Četiri tendera – blizu 74 miliona evra

Kompaniji “GAT”, kao nosiocu konzorcijuma, ovo je četvrti veliki posao u ovom kraju u posljednjih nekoliko godina.

Prethodno su im povjereni rekonstrukcija Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru vrijedna oko 5,3 miliona evra i izgradnja novog objekta OŠ “Svetozar Marković” u Sjenici u vrijednosti od 11,7 miliona evra.

Nedavno su ponudom od preko 4,9 miliona evra pobjedili i na tenderu za rekonstrukciju Osnovne škole “Desanka Maksimović” i izgradnju fiskulturne sale u toj obrazovnoj ustanovi.

Izvor Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *