Dodik: Ne namjeravam da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH, ići ću u Sarajevo da vidim kako će se ponašati

87

Nemam namjeru da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarišući informaciju da je jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina i prijava protiv njega.

Formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi “kao slijed koji ide ka raspadu BiH” koja, kaže, “ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju, jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba”.

Ponovio je da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

– Јa nemam namjeru ni odazvati se ni njima ni bilo kojem drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Šta da komentarišem, to govori o tome šta je pravi cilj bio Inzka i ovih da dodatno naprave raskol. Mi ne priznajemo taj Sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti.

Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, dugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen – naveo je Dodik.

Faktor.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *