Dodikov prostakluk: Iz automobila pokazao srednji prst novinarima

162

Lider SNSD-a Milorad Dodik još jednom je demonstrirao vulgarnost i neprimjereno ponašanje koje sebi član Predsjedništva BiH nikako ne bi smio dozvoliti.

Naime, prilikom današnjeg dolaska pred Tužilaštvo BiH, Dodik je kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama.

Ne može se procijeniti kome je ovo tačno bilo upućeno, obzirom na prisutan veliki broj novinarskih ekipa, no svakako možemo sa sigurnošću ustvrditi da je ovim potezom izašao čak i iz neprimjerenih okvira ponašanja na koji smo od njega navikli.

Podsjećamo, Dodik danas danas u zgradi Tužilaštva BiH u Sarajevu dao izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

Ranije je izjavio da se se ovaj predmet pokreće “iz političkih razloga” kako bi se “skrenula pažnja sa dešavanja u FBiH gdje nisu uspjeli da dogovore izmjene Izbornog zakona”.

Predsjednik SNSD-a obratio se danas javnosti nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH u predmetu koji se tiče sporne kupovine vile u Beogradu.

On je ponovio svoj odnos prema Tužilaštvu i Sudu BiH, da oni ne postoje u Ustavu i da kao takvi nisu ni zakoniti ni ustavni.

“Isto tako sam rekao sam da svaki put kada oni nešto pokušaju, da ću se odazvati da ne bude špekulacija”, rekao je Dodik.

Rekao je da u potpunosti negira sve ono što mu je tamo predočeno.

“Predočeno mi je nešto što se desilo prije 17 godina sa pogrešnom premisom. Istina je da sam 2007. zaključio ugovor s Pavlović bankom za 750.000 eura koji sam upotrijebio za kupovinu nepokrenosti u Beogradu”, istaknuo je.

Naredne godine je zaključen novi ugovor s izmijenjenim uslovima. Rata kredita se, dodao je, plaća i danas.

Izvor: Klix.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *