Doktor iz Novog Pazara osuđen na godinu i 8 mjeseci zbog primanja mita

243

Kako nam je potvrđeno iz Višeg suda u Kraljevu, u tamošnjem sudu donešena je presuda ljekaru Opšte Bolnice Novi Pazar I.T ( 58 ) iz Novog Pazara, a on je odlukom ovog suda osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita.

Prema informacijama koje je prenio novopazarski radio Sto plus, njega je Posebno odjeljenje Višeg suda za suzbijanje korupcije oglasilo krivim zbog produženog krivičnog djela primanje mita iz člana 367 stav 2, a u vezi člana 61 Krivičnog zakonika Srbije.

U pitanju je prvostepena presuda na koju su branilac okrivljenog i Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu već izjavili žalbe koje razmatra Apelacioni sud u Kragujevcu.

Ljekar iz novoparske Opšte Bolnice uhapšen je  17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, a nakon istrage I.T. optužen je  “zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo primanje mita”.

Hirurg iz novopazarske opšte bolnice je prema saznjanjima našeg portala u periodu od aprila do oktobra 2018. godine od više lica primao novac i poklone kako bi izvršio operacije ili pružao druge vrste ljekarske pomoći članovima porodica koje je kao ljekar bio dužan da izvrši.

“Prikupljeni su dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od šest lica, koje je liječio na hirurškom odeljenju OB Novi Pazar ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”, naveli su u Tužilaštvu.

I.T suđenje je počelo u januaru 2019. godine i trajalo duže od dve godine, a brojna ročišta su odlagana zbog pandemije korona virusa.

Izvor: NovaS
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *