“DOVEDI GA U KLANICU, RECI MU DA IDEMO DA MUČIMO VEPRA VELJU” Snimci otkrivaju kako je klan Velje Nevolje mamio žrtve u kuću strave, žrtve kasapili, pa im po telima PISALI PORUKE

167

Kriminalna grupa koju predvode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji kao Zver ili Mesar brutalno se iživljavala nad svojim žrtvama, sekla im delove tela, pa im nožem po telu ispisivali uvredljive reči. Jezive detalje iz tajne sobe u Ritopeku otkrio je danas na konferenciji za medije Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal. U razgovorima između pripadnika klana, do kojih je došla policija, čuje se kako su na prevaru mamili svoje žrtve da dođu na sastanak, odakle su ih “vodili u klanicu”.

“Kada da mu napišem i gde da mu napišem da ga pokupi jedan čovek da ga dovede u klanicu?” – prvo je pitanje razgovora članova klana Velje Nevolje o, kako se sumnja Lazaru Vukićeviću, jednoj od žrtava ovog klana koji je, kako je “Blic” ranije pisao, namamljen u Ritopek. Vukićević je, kako se navodi u nalogu za istragu u koji je “Blic” imao uvid, namamljen slikama vezanog Veljka Belivuka s kojim je bio u sukobu, i objašnjenjem da ode u Ritopek da “muči Vepra” (nadimak za Belivuka).

Vukićević i Belivuk su imali i poslovni, ali i lični problem, te je upravo zbog toga iživljavanje nad Lazarom, prema do sada pronađenim dokazima, najduže trajalo.
Vukićević je takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vreme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi “na svoju ruku” i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovek srpskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

“Primio se i Laza. Kad i gde da dođe Laza? Vozi ga ovaj s pikapom pravo u klanicu da muči Vepra, tj Velju. Onda Laza dolazi na istu adresu u 8.30h, terate i njega da ide da muči Velju” – pričaju u glasnovnim porukama pripadnici klana.
Miljkoviću koji je komunicirao sa Vukićevićem i namamio ga, oduševljeno šalju: “Nismo brate ni sumnjali u tvoje ubeđivačke sposobnosti”. Na šta on odgovara: “Šta ću brate kad mi ide”.

Na snimku se dalje čuje kako se dogovaraju na kojoj lokaciji će neko pokupiti Lazu i odvesti ga na “sigurnu lokaciju” u Ritopek, kao i dramu koja je među njima nastala kada je druga žrtva – Aleksandar Šarac odbio da dođe do kuće strave, sluteći da nešto nije u redu.

“Šarca ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra, nemojte da ga dirate sad”, na kraju je rekao pripadnik klana i nastavili su dogovore oko likvidacije Vukićevića.

“Pokazao sam Tajsonu put kuda dolazi i kuda da ide. Samo da se postavi da on dođe, pa idemo lagano u mesaru”, glasila je jedna od poslednjih poruka pre svirepe likvidacije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *