Dr Muratović: Dok je Tandir vodio pregovore, Usame je bio kurir

134

Doktor Admir Muratović, vijećnik u BNV i odbornik u gradskoj skupštini Novog Pazara oglasio se na fejsbuku povodom teksta na profilu Usame Zukorlića u kome Zukorlić naglašava svoje učešće u pregovorima između SDA i SPP u prošlosti, rekavši između ostalog da je glavnu ulogu u pregovorima uvijek imao Samir Tandir. Pročitajte:

Potpis smo vidjeli…IMPLEMENTACIJU ČEKAMO…

Apropo pregovora 2020….2016…2014…2012…ima u dokumentarnom filmu “Odbrana IZ”, a zna to dobro kurir koji bio zadužen da nosi “pismo na ruke..”

A pregovarački tim na nivou Novog Pazara 2020. predvodio je član predsjedništva SPP, dr. Ferid Bulic…a u Sjenici moja malenkost…imali smo i članove delegacija svakako.
A ko je predvodio pregovore kad smo osvojili 4 poslanika, u danima kada pojedinci nisu smjeli zbog korone ni da budu za kutijama, na ponovljenom glasanju… neka pitaju Ahmedina Škrijelja…!!!

Kako god…to ne umanjuje sposobnost sadašnjih aktera “dogovora” …
U gotovi svim pregovorima koje sam predvodio, sa SDA, SDP … kljucni član tima je bio Samir Tandir…a u Sjenici 2013., Sead Šacirovic…

Ja željno čekam implementaciju…
Principijelno…
Ako se IZ ujedini po modelu koji je bio uslov u svim pregovorima, prvi cu cestitati, ali hajde da sacekamo…

Malo kasnije, Muratović je na svom profilu objavio fotografije na kojima se vidi pregovarački tim SPP na pregovorima sa Vučićem, dok je rahmetli Muamer Zukorlić bio živ. Na fotografijama se vide Tandir i Muratović uz Fehratovića kao pratnja Muameru Zukorliću.

(Fotografije)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *