Dr Muratović oštro Usami: Ti vlasniku portala prestani da izvlačiš iz konteksta, jer je zabilježila kamera koja se finansira vakufskim novcem

127

Doktor Admir Muratović odgovarajući na napade Sandžakpress-a, optužujući Usamu Zukorlića da je vlasnik pomenutog portala,  koji mu izvlači iz konteksta njegove riječi i predsatavljaju ih kao hvalospjev Memiću, objavio obiman status u kojem objašnjava svoje stavove u vezi nove većine u Vijeću, šta zamjera svojim nekadašnjim stranačkim drugovima i sl. Naglasio je da više voli da bude politička strana u porastu nego ona koja brzo opada. Zanimljivo je da je Muratović, kao i mnogi drugi, primjetio da predstavnici SPP na sjednici djeluju pokislo i utučeno, a ne veselo i pobjednički. Čitav status možete pročitati u nastavku:

“DA!
Nova većina je kontinuitet “medija” iz dosadasnjeg saziva BNV!

Od maloprije se kanim da napišem svoj stav o onome što se desilo sinoć (nova koalicija) i o tome kako je protekla sjednica…ali sve nešto “čekam” sad vidim i šta!?

Poštovani prijatelji i oni koji sebe ne smatraju za to…jedno ne razumijem, umjesto da pokažete “ushićenje” novi savezom sa SDA, vi imate potrebe da tendeciozno prenosite ono što nisam kazao…a vi to zabilježili kamerama Vaše televizije koja se finansira od vakufskog novca….

Ne zbog Vas, nego javnosti, iznijet cu ukratko šta sam danas kazao…

Pod broj 1. ( to je ono što vam smeta jer niste, iz “nekog razloga to vi kazali”) rekao sam da od 2003. godine, i Mura, kada se, da Vas podsjetim desilo otimanje prve dzamije iz sastava IZ, pa preko 2006. godine kada je napisano da “BNV ne priznaje Mešihat”, što je poslije i javno izgovorio tadašnji gradonačelnik Novog Pazara, Sulejman Ugljanin, oktobra 2007. godine kada je izvrsena agresija na IZ iz Bosnjackog nacionalnog vijeća, maštao o danu, kada ću sa govornice BNV-a, čuti a Gospodar svjetova mi se smilovao biti danas onaj koji ce to izgovoriti:

Da je PARAVJERSKA TVOREVINA UKINUTA!
To je potvrdio, doduše drugacijim riječima i vijećnik dr Fuad Bacicanin, kazavši da u sporazumu kojeg ste potpisali stoji “da IZ treba da ima ista pravo kao i SPC, da bude jedinstvena sa sjedistem u Novom Pazaru i duhovnim centrom u Sarajevu, uz podršku Rijaseta IZ u BiH i Dijaneta…”

Za razliku od Vas, svi ostali su čuli da sam kazao, da je za mene to dovoljan razlog da ne dopustim sebi da budem PROTIV izbora dr. Misale Pramenkovic na mjesto predsjednice Vijeća, njoj čestitao što činim i ovim putem, ali da neću glasati ni za jer je to pravilo demokratije kad si opozicija.

Čak sam čestitao Vašem vlasniku portala na sposobnosti da izvuce potpis od Ugljanina za ukidanje paravjerske tvorevine, jer to je historijska stvar.

Na stranu što i ja i Vi znamo koliko se on tu sada pita, i koliko Vi realno imate snage da utičete na te procese, to je ipak važan događaj, za koji sam kazao da “sam uzdržan” do momenta kada će se desiti implementacija toga, jer složit cete se često nije problem nesto napisati koliko isto sprovesti u djelo…

Tacno je da sam kazao sljedeće, da odmah u startu pokazujete nedosljednost…prihvatili ste nešto što ste nazvali kontinuitetom, a to u demokratiji i praksi u BNV je da oni koji imaju najviše glasova preuzimaju i najveću odgovornost i dobijaju pravo da imaju prvu poziciju.

Dnevna politika poznaje i ono što ste vi postigli…Međutim, nije Vama problem to sta sam ja kazao, već Vas brine razlog zašto Lista koju je predvodio gospodin Husein Memic nije prihvatila Vaše uslovljavanje da Lista koju sam ja predvodio ne bude dio većine, na čemu mu se zahvaljujem…jer je branio stav da je “bošnjačko jedinstvo” kad su svi a ne samo oni koji se “sviđaju Vašem predsjedniku”.

Vaš problem nije “jedan mandat” već ko stoji iza tog “jednog mandata” te zato imate potrebe da kao i “pobjednici” pokazujete ovoliku nervozu.
Zaista mislim da je ova većina “Božja pravda” da oni koji su napravili “paravjersku tvorevinu” svojim potpisom je ugase…

Vi jedino trebate odgovoriti sebi, ne meni, da li kontinuitet politike BNV znaci da niste tretirali pitanje oduzimanja mandata rahmetli Muftiji i odnos Vaših koalicionih partnera prema dženazi rahmetli Muftiji.

Još nešto ćete morati da prihvatite, i Vi i svi ostali, kao realnost…Bošnjačko Srpski Savez Boss je četvrta politicka snaga u Sandžaku…
Zaključio sam sa onim sto sam kazao i sa nečim sto nisam stigao a želio sam…

Bolji od mene je to nebrojeno puta rekao:” Bolje biti mali koji raste, nego veliki koji se strmoglavo smanjuje…”
I iznova podvlačim, evo neka ja griješim, ali bojim se da sam u pravu…tek ćete vi da vidite šta znaci zagrljaj “politickog pitona”…

Dobacio sam sa mjesta…jer nisam imao više proceduralne mogucnosti da je POBJEDA SVIH NAS…da je danas stavljena tačka na ALBANIZACIJU kroz Vijeće…i da Ismet Azizi, dok ne odustane od vrijeđanja Bošnjaka bude persona non-grata u BNV-u.

Lično nešto…i Vama i onima koji su od Vas trazili da nikako ne dopustite da Lista Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane bude dio većine…”
PONOSAN SAM ŠTO SU ONI KOJI SU BILI PROTIV SPP-a DO NOVEMBRA 2021., SADA JEDNAKO PROTIV MENE LIČNO I PROTIV BOSS-a…
To imponuje…
A vi razmislite zašto ste Vi prihvatljivi!

P.S. Razumijem i političku neinfomiranost da biti u opoziciji ne podrazumjeva da ste “u koaliciji sa nekim..”, a posebno zašto Vama smeta SDP sa kojim ste u koaliciji u Sjenici, Prijepolju i Priboju, te na nivou Republike…”
Nisam ja, nego Vi…što ne znači da nije sve moguće…u politici…Vi ste najbolji pokazatelj toga!”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *