DR PREDRAG KON UPOZORIO: Sigurno nas čeka još 1 talas korone, zbog delta soja i to pre jeseni

Beograd, 10. aprila 2020.-Epidemiolog Predrag Kon na konferencji za medije. U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano novih 238 slucajeva u kojima je potvrdjen virus korona, ukupno 3.105, dok je jos pet osoba preminulo, sto je ukupno 71 smrtni slucaj zbog Kovida 19, saopstila je epidemiolog Darija Kisic Tepavcevic. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Mogli bismo, upozoravaju stručnjaci, ponovo da imamo i pune bolnice i više hiljada novozaraženih na dnevnom nivou

Ukoliko se imunizacija u Srbiji ne pojača, scenario koji nas očekuje možda i pre jeseni nikome se neće svideti. Mogli bismo, upozoravaju stručnjaci, ponovo da imamo i pune bolnice i više hiljada novozaraženih na dnevnom nivou.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korone dr Predrag Kon kaže da je i dalje potrebno poštovati mere.

“Delta soj je trenutno dominantan u svetu” ukazao je dr Kon i dodao da nije problem novi soj nego nedovoljan broj vakcinisanih.

“Bili smo jako zadovoljni stepenom vakcinisanosti kada smo imali kineski soj, pa čak i britanski, ali sa ovim delta sojem koji je zarazniji ta vakcinisanost nije dovoljna”, ocenio je Kon.

On je naglasio da je značajno da se u naredna dva meseca vakcinišu mladi ljudi, stariji od 12 godina, da bi bili daleko mirniji kada je u pitanju delta soj korona virusa.

“U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas”, zaključio je Kon.

Delta soj korone registrovan kod dvoje državljana Srbije koji se 26. juna vratili sa planinarenja u Rusiji. Reč je o mlađim osobama, koje nisu vakcinisane.

Izvor: alo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.