Dr Šefadil Spahić: Situacija nestabilna, pred nama neizvestan period

151

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je nestabilna i nesigurna, sa tendencijom daljeg pogoršanja, jer se povećava broj prvih pregleda i hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom, ocenio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

On je radiju Sto plus rekao da je procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih sa jedan, poslednjih nedelju dana, porastao na 7,5.

“Ako uzmemo u obzir i sve druge faktore i okolnosti, a tu pre svega mislim na to da nemamo dovoljno vakcinisanih i da građani ostvaruju mnogo kontakata, onda to znači da je pred nama neizvestan period”, rekao je Spahić.

On je istakao da je prvu dozu vakcine protiv ovog virusa primilo do sada 22. 556 Novopazaraca.

“Poslednjih dana imamo blagi porast vakcinisanih, jer smo do sada na dnevnom nivou imali oko 20 vakcinacija, a sada imeđu 30 i 35”, rekao je Spahić.

On je ponovio apel građanima da se što pre i u što većem broju vakcinišu, ali i da se pridržavaju protivepidemijskih mera.

Na infektivnom odeljenju trenutno je hospitalizovano 23 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je jedan na kiseoničkoj potpori.

Od 50 juče urađenih brzih antigenskih testova iz brisa nosa 20 je bilo pozitivno, a 57 osoba se lekarima prvi put javilo na pregled sa simptomima ovog virusa.

Amela Bajrović

Radiostoplus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *