DRAMA U KREMLJU Vladimir Putin se uplašio za svoje zdravlje

195

Vladimir Putin se prošlog vikenda izuzetno uplašio za zdravlje u kasnim noćnim satima, javio je kanal na Telegramu koji prati njegovo stanje, piše Dejli mejl.

U noći sa petka na subotu imao je “jaku mučninu”, a lekari su intervenisali oko tri sata ujutru, preneo je kanal General SVR.

Putin se sada oporavio, kako se tvrdi, ali bi mogao da bude zamenjen dvojnikom tokom ovonedeljnih sastanaka, dok bi se koristila tehnologija za televizijske nastupe.

“Molim vas, pogledajte trenutak izlaska Putina iz aviona. Da li je to čak i Putin?”, rekao je na ukrajinskoj televiziji.

General Budanov je ranije tvrdio da se Putin tajno leči od raka i da ga glavni savetnik Nikolaj Patrušev redovno smenjuje tokom operacija.

Nijedna od tvrdnji kanala nije potvrđena, ali Putin ne bi bio prvi ruski lider koji je koristio ove metode.

Veruje se da je Staljin koristio višestruke dvojnike tokom svog vremena na čelu Sovjetskog saveza, od kojih su dvojica od tada govorila o tom iskustvu.

Jedan, poznat samo kao Rašid, tvrdio je da je bio jedan od nekoliko ljudi koje je KGB zaposlio da zamene Staljina na javnim nastupima tokom kojih bi mogao da postane meta atentatora, kao i da obmane javnost da misli da je zdrav kada je bila bolestan.

Leonid Brežnjev, još jedan sovjetski lider, takođe je priznao da je koristio dvojnike.

I sam Putin je priznao da je razmišljao da koristi mamce za zaštitu tokom čečenskog rata, ali tvrdi da je odbacio tu ideju i da nikada nije sprovedena u delo.

General SVR, koji tvrdi da ga vodi bivši oficir Ruske spoljne obaveštajne službe, rekao je danas:

“Putinu je bila potrebna hitna medicinska pomoć u noći sa petka, 22. jula na subotu, 23. jula. Oko jedan sat posle ponoći, predsednik je pozvao medicinsko osoblje njegove rezidencije.

Putin se požalio na jaku mučninu. Dvadesetak minuta kasnije pozvana je dodatna medicinska ekipa sa predsednikovim lekarima. Poznato je da su mu lekari pomogli i ostali sa njim tri sati, a nakon što mu se stanje poboljšalo, napustili su njegove odaje.”

Tvrdi se i da je doneta odluka da će ga u nekim događajima ove nedelje zameniti dvojnik.

“Amerikanci, posebno CIA, imaju informacije o stvarnom zdravstvenom stanju ruskog predsednika. Definitivno znaju da on ima ozbiljne probleme, uključujući i mentalne”, rekao je politikolog Valerij Solovej, koji već dugo tvrdi da je ruski lider bolestan.

On je govorio uprkos tome što je direktor CIA Vilijam Berns prošle nedelje rekao da je Putin čak “previše zdrav”.

Kremlj rutinski poriče da Putin ima zdravstvenih problema.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *