DRITAN ABAZOVIĆ OTKRIO KO ĆE BITI NOVI PREMIJER

311

“Ja nikada od nikakve odgovornosti bježao nisam…. Svako ko bude vodio manjinsku vladu mora biti žrtva… Ako neko treba da se žrtvuje ja sam tu, nijedan me kamen simbolično nije zaobišao, u ovih godinu, neka me ni taj ne zaobiđe”

Lider Građanskog pokreta URA i vjerovatni mandatar za sastav buduće vlade Dritan Abazović kaže da je njegova stranka o konceptu nove vlade već razgovarala sa SNP-om i partijama manjina, kao i Demokratskim frontom i Demosom.

Za njemački Dojče Vele kaže da je nekima od njih ta ideja bila odmah prihvatljiva, dok je drugima još maglovita, pa vagaju da li da uđu u vladu ili ne.

“Ja očekujem da negdje možda krajem nedjelje ili početkom naredne nedjelje predsjednik države održi konsultacije sa mogućnošću da nekom uruči mandat, da proba da sastavi vladu, ako iz toga bude proizišlo nešto održivo kao rješenje mislim da to možemo završiti relativno brzo, ako ne, onda u jednom trenutku treba raspisati nove parlamentarne izbore i njih održati zajedno kada budu i lokalni”.

Na pitanje da li je spreman da preuzme funkciju premijera, Abazović odgovara.

“Ja nikada od nikakve odgovornosti bježao nisam…. Svako ko bude vodio manjinsku vladu mora biti žrtva… Ako neko treba da se žrtvuje ja sam tu, nijedan me kamen simbolično nije zaobišao, u ovih godinu, neka me ni taj ne zaobiđe”.

On ponavlja da nova vlada ne znači povratak DPS-a, te da je i ta stranka sama rekla da neće biti dio vlade.

“Ostale partije koje su iz spektruma centra, koje nijesu ekstremne ni u kom smislu, bilo bi poželjno da budu dio jednog zajedničkog tima koji bi morao da radi na nekim glavnim stvarima”.

A glavni zadaci nove Vlade biće…

“Deblokada evropskog puta, to je ovaj izbor sudskih i tužilačkih funckija, druga stvar je da se sve da na ekonomiju I pripremu turističke sezone, treća stvar je izborna reforma koja treba da vodi pripremi parlamentarnih izbora, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, jer to isto opterećuje dio građana, I pokušaj da se stvori jedna atmosfera u kojoj će sistem pomirenja da funkcioniše bolje nego sad”.

Sve ovo trebalo bi da bude garant da Crna Gora do 2025. godine bude kompletno spremna za ulazak u Evropsku uniju.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *