DRITAN ABAZOVIĆ OTKRIO Šta je Aleksandar Vučić poklonio njegovom bratu u Beogradu

207

Dosta vas napadaju, kažu da ste rušili vladu, a sad pregovarate s tim istima koje ste srušili. Onda vam prigovaraju da ste “četnički Albanac”, pa govore da ste primili novac, neke silne milijune, da vam je brat dobio od Vučića kliniku u Beogradu. Što kažete na to, kako izdržavate te napade, koji su vaši kontraargumenti?

Te napade doživljavam jako neozbiljno. To su djetinjasti napadi, oni nemaju veze ni s kakvim zdravorazumskim pristupom bilo čemu. Mi smo zemlja u kojoj vrlo često političke elite kroz dramatizaciju pokušavaju steći političke poene.

Oni sve gledaju kroz dramatizaciju, “pala vlada” dramatizaciju, “pao Đukanović” dramatizaciju, “nestaće Crna Gora” dramatizaciju, “dogodiće se nešto strašno” dramatizacija, “korumpirani, uzeli novac, radi se za Vučića, radi se za CIA-u, rade za Vatikan, bili kod Pape”. Dramatizacija od svega. Na kraju priče, kada podvučete crtu, vidite da je to jedna vrlo neozbiljna politika. Ja sam ponosan na sve napade na mene. Bio bih vrlo zabrinut da tih napada nema.

Mogu pojedinačno odgovoriti na svako pitanje koje ste postavili. Prije svega “albanski četnik” zato što je u njihovoj matrici djelovanja, koju su postavili prije 30 godina, značilo da Albanci nikada ne mogu surađivati sa Srbima.

Ja u to ne vjerujem. I pokazao sam da u praksi to ne funkcioniše. I onda su prestali upotrebljavati tu vrstu politike. Sada druga strana, koja se pokušala ponašati slično DPS-u, pokušava nekako prikazati izdaju, ali u drugom obliku. Ista retorika, samo što druga strana koristi ono što je prethodno koristila prva. A zašto su to koristili? Samo da bi sačuvali svoje privilegije.

Kad je riječ o milijunima ja za sebe smatram, vrlo je arogantno, da sam najveći borac protiv organiziranog kriminala i korupcije u Crnoj Gori i da mi mnogi političari koji su navodno za isto to, nisu baš previše pomogli u prethodnom periodu.

Kada je riječ o mom bratu i klinici u Beogradu, da to demistificiramo. Vrlo sam ponosan na svoga brata i žao mi je što ga uvlačimo u političku igru. Moj brat je, a to može svatko jednim klikom pronaći, vrhunski stručnjak iz genetike.

Toliko dobar da mu je srbijanski predsjednik poklonio kliniku?

Toliko dobar da mu je on poklonio kliniku. Oni su tri ljekara koji otvaraju vanserijsku kliniku, neviđenu na ovim prostorima. Oni inače rade i u Hrvatskoj, na Malti, u Španiji, operišu po Istanbulu, obučavaju se u Japanu. Oni su ljudi koji znaju “know how”. Ali prosječnom biraču kojemu se obraćaju određene političke strukture u Crnoj Gori je taj svijet potpuno nejasan.

Umjesto da budu ponosni na te ljude, oni ih žele uvući u političku kaljugu. I to je jedna tragedija koja inače svugdje ovdje postoji. Niti nam je bilo ko u životu nešto pomogao, meni hvala Bogu nikad ništa nije nedostajalo, zbog toga – ovako se ponašaju slobodni ljudi. Znate li ko može rušiti i graditi vladu? Samo slobodni ljudi. Znate ko ne može povlačiti političke poteze? Ucijenjeni ljudi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *