DRITAN ABAZOVIĆ U IGRI ZA PREMIJERA: Sutra počinju razgovori o novoj vladi Crne Gore

321
“Desio se pad Vlade i to nije apokalipsa, jer će se izabrati nova. Razgovarat će se sa svima, ali prvo sa predstavnicima parlamentarne većine”, kazao je Konatar.

Poslanik koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar (URA) saopćio je da će sutra početi bilateralni razgovori za formiranje nove vlade.

On je novinarima, nakon što je u Skupštini Crne Gore izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore, istakao da nisu razgovarali ko će biti mandatar i da bi on volio da premijer bude lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“Političke tenzije treba da ostanu u Skupštini, a da se ne prelivaju na građane. Desio se pad Vlade i to nije apokalipsa, jer će se izabrati nova. Razgovarat će se sa svima, ali prvo sa predstavnicima parlamentarne većine”, kazao je Konatar, prenose podgoričke Vijesti.

On je rekao da je važno da dođu do minimum 49 poslanika, ali da je najbitnije da se nastavi sa ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije. Rekao je da se URA ne boji izbora, ali da prije izbora mora biti završena sveobuhvatna izborna reforma.

Istakao je da se nada da će se do kraja iduće sedmice napraviti značajan korak ka formiranju vlade.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *