DRITAN: DF-u i Demokratama fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije

68

“Izbor Tužilačkog savjeta ne smije biti dio političkih kalkulacija bilo koga političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene”, poručuju iz URE

Ako Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, mogu već danas da zakažu sjednicu Skupštine, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su se oglasili povodom sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF i Demokrata.

“Iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Izbor Tužilačkog savjeta ne smije biti dio političkih kalkulacija bilo koga političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene”, poručuju iz URE.

Oni pozdravljaju, kako kažu, sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodijeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori.

“Javnost je dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa. Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore”, poručuju iz URE.

Navode da URA ni za jotu neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine.

“Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *