Dženan Palamar: Da osnažimo i unaprijedimo Kulturni centar

162

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Dženan Palamar kazao je danas da će posebnu pažnju tokom svog mandata posvjetiti radu na osnaživanju i unapređenju programa te ustanove.

Palamar je za radio Sto plus rekao da su programi te ustanove izuzetno važni kao “oplemenjući element”, a da je njihov cilj zadovoljenje kulturne potrebe građana Novog Pazara.

“Važni su i za mlade ljude koji se kroz dječije festivale koje organizujemo, upoznaju sa scenom, javnim nastupom, muzičkim izrazima i stvaralaštvom u širem smislu te reči. Svaki od naših programa ima svoju specifičnu ciljnu grupu“, naveo je Palamar.

Palamar je istakao da Kulturnom centru nedostaju garderoba i prostor u kojem će gosti i umjetnici Koncertne dvorane boraviti prilikom gostovanja i tokom proba.

“U planu je da se u sljedećoj godini riješi ovo pitanje”, rekao je Palamar.

On tvrdi da se narednih godina planira “maksimalno korišćenje” Ljetnje scene u gradskom parku, kako bi se sugrađanima ponudili kulturni događaji “u novom konceptu”.

“Ljetnja scena je novi i zaista važan prostor za kulturno-umjetničke događaje u letnjem periodu. Idealna je za izvođenje različitih kultuno-umetničkih programa i nalazi se u prelijepom ambijentu, što je dodatna prednost. Mogućnosti koje ona pruža su ogromne – od projekcija filmova do muzičkih događaja“, ocijenio je Palamar.

Palamar je ocijenio da su građani zainteresovani za kulturna dešavanja, te najavio da će Kulturni centar sledeće godine obilježiti 60 godina od svog osnivanja.

“Kulturni centar prema statistici praćenja broja posjetilaca raspolaže podatkom o posjećenosti od približno 100.000 ljudi – od oktobra 2021. godine do oktobra 2022. godine“, rekao je Palamar.

Izvor Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *