Edis s porodicom prije 2 godine otišao u Njemačku, sada proživljavaju pakao: “Sram me situacije”

358

Gotovo dvije godine od kad su se iz Županje, Hrvatska, preselili u okolicu njemačkog Freudenstadta, grada koji se nalazi 65 km jugozapadno od Stuttgarta, porodica 41-godišnjeg Edisa Isakovića prolazi pravi pakao.

Edis je dobio otkaz u pilani u kojoj je radio, a prije toga je njegova nevjenčana supruga Defija (39) u istoj tvrtci dobila otkaz nakon što je šef doznao da je trudna. Budući su smješteni u stanu koji je u vlasništvu šefa te tvrtke, on ih je odjavio s adrese te sada do kraja decembra moraju iseliti iz tog stana.

Iako imaju hrvatsko državljanstvo, nakon otkaza teško su se izborili za ostanak u Njemačkoj i ostvarivanje dječjeg doplatka. On je roditelj petero djece, a za manje od tri sedmice rodit će mu se i šesto dijete koje će dobiti sa nevjenčanom suprugom s kojom sada živi. Preživljavaju sa 1.600 eura dječjeg doplatka te svaki dan gledaju kako se njihov san o boljem životu u Njemačkoj pretvara u preživljavanje.

Morao sam od oca posuditi 10 hiljada eura kako bih preživio. Otac mi je dao svu svoju ušteđevinu. Baka mi je dala još 5 hiljada eura, od čega smo kupili automobil jer živimo na selu pa nam je potreban. No i njega sam prije mjesec dana prodao jer nisam više imao novca. Sram me je situacije u kojoj sam se našao, iznosi svoju priču za Fenix-magazin.de Edis Isaković.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *