Ekipi TVCG zabranjeno snimanje u porti Cetinjskog manastira

180

Ekipi Televizije Crne Gore danas nije dozvoljeno da obavljaju novinarski posao u porti Cetinjskog manastira nakon što im je grupa sveštenika i mladića zabranila da snimaju materijal za dokumentarni film.

Naime, urednici Dokumentarnog programa Tanji Šuković i snimatelju Draganu Tomaševiću prvo svještenici, a zatim i grupa mladića koja je izašla iz manastira, nijesu dozvolili da snimaju materijal za njihovu dokumentarnu emisiju.

Kako Pobjeda saznaje, Šuković i Tomašević su takođe i brutalno izvrijeđani i incident su prijavili Centru bezbjednosti Cetinje.

U krivičnoj prijavi koju je podnio Tomašević navodi da je oko 18 sati sa Šukovićkom i kolegom iz TVCG Zoranom Kovačevićem krenuo ka manastiru da bi snimio manastir spolja za potrebe dokumentarne emisije o Petru Zviceru.

“Dolaskom ispred manastira snimao sam desetak minuta i kada sam uočio grupu žena, otprilike njih deset sa transparentnima, koje su dolazile iz pravca Ćipura. Kada su one prošle kroz kapiju manastira krenuo sam za njima i stigao ih ispred ulaza cijelo vrijeme snimanjući ih i tada mi je prišlo svešteno lice koji mi je stavio ruku na objektiv od kamere i tada sam mu rekao: “Skloni ruku pope”. Isti mi je govorio: “Ne možeš da snimaš ovdje je zabranjeno snimanje”.

Primijetio sam da neki ljudi iza mene snimaju mobilnim telefonima. Tada prilazi i drugo svešteno lice i stavlja ruku na kameru i govori da je zabranjeno snimanje, Ja sam ga pitao je li sa Cetinja, je li iko od njih sa Cetinja a oni su rekli da nijesu.

Nakon toga je došla koleginica Tatjana Šuković i stala između nas. Tri sveštena lica su me spriječila da snimam i ne znam da li sam sve zabilježio zbog ograničenog trajanje kartice. Navedeni snimak ću naknadno dostaviti. Napominjem, nijesam nosio obilježja RTCG, ali su isti znali da sam radnik TVCG i da nijesu pitali za razlog snimanj”, naveo je Tomašević.

Funkcioner Liberalne partije Jovan Rabrenović kazao je da nakon napada i vrijeđanja ekipe RTCG i građana Cetinja očekuje od svih relevantnih adresa da sa istim žarom osude a policija i Tužilaštvo preduzmu radnje da se “ovi militantni srpski popovi kazne”.

“Ako ste kaznili momke zbog blažeg verbalnog delikta morate i ove i to hitno”, naveo je on na Tviteru.

 

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *