EKSKLUZIVNO Policija odvodi Džoniće u pritvor VIDEO

136

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima Milanu i Stefanu u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvršili ubistvo porodice Đokić. Džonići su policijskim kombijem prebačeni u zatvor, saznaje Nova.rs.

Goran Džonić je saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a saslušani su i njegovi sinovi.

Prvo je uhapšen Goran Džonić (59) penzonisani vatrogasac, ali njegovi sinovi Stefan i Milan, koji su saslušavani u toku istrage. Oni u početku nisu dovedeni u vezu sa stravičnim zločinom koji se dogodio 26. septembra na putu od sela Moravac do Aleksinca. Tada su ubijeni Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25).

Goran Džonić, rođak i komšija pokojnih Đokića, kao penzionisani vatrogasac bio je upoznat sa policijskim procedurama, ali i sa terenom. Njega su prvo teretili svedoci. Jedan je rekao da mu je neposredno po zločinu vratio veću sumu novca, drugi da mu je Džonić tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, što je on i uradio.

Stefan Džonić je pripadnik Vojske Srbije, a navodno je u vreme ubistva bio na terenu. Navodno je u toku ispitivanja Goran u jednom trenutku odao sinove i izjavio da su i oni učestvovali u ovom zločinu, ali je kasnije taj iskaz promenio. Na saslšanju u tužilaštvu branio se ćutanjem.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *