EMOTIVAN TRENUTAK: SANELA HASANOVIĆ IZGOVORILA ŠEHADET I OZVANIČILA PRELAZAK NA ISLAM

73

Jučer u džematu Miljanovci pred imamom ove džamije Muamer-ef. Kamerićem šehadet je izgovorila Sanela Hasanović, kćerka Milorada i Verice Jovanović, i na taj način ozvaničila svoj povratak islamu.

Odmah nakon što je Sanela izgovorila šehadet, Muamer-efendija je obavio šerijatsko vjenčanje Sanele i njenog muža Almira, piše Ntv.ba.

I meni je zadovoljstvo da učestvujem u ovom svečanom činu. Allah je odabrao Sanelu i počastio je islamom. Vjerujem da je ona svjesna te počasti. Nama ostalima je lakše jer smo i rođen u muslimanskim porodicama, a Sanela je imala drugačiji put, odrasla je u pravoslavlju i, hvala Allahu, danas je postala muslimanka, kazao je, između ostalog, Muamer-efendija Kamerić.

Sanela je iz Doboja. U Doboju su se i upoznali Sanela i njen muž Almir.

“Uživo” smo se upoznali u januaru 2019. godine u Doboju. Prije toga smo neko vrijeme imali kontakt putem Facebooka. Počeli smo zajednički život u junu 2019. godine. Imamo sina Benjamina koji ima 2 godine. Sa moje strane nije bilo nikakvog pritiska da Sanela prihvati islam, kazao nam je Almir Hasanović.

Sanela je ispričala ukratko o sebi i svojima.

Rođena sam i odrasla u pravoslavnoj porodici. Imala sam osnove znanja o vjeri. Praktikovali smo slavljenje slave, Božića i Uskrsa. Moj prvi susret sa islamom je bio 2017. godine. U tom vremenu sam imala teža iskušenja u životu. Nisam vidjela izlaz iz nekih situacija u kojima sam se našla. Baš u takvoj situaciji, kad sam se našla u bezizlaznoj situaciji, nešto me je povuklo da instaliram prijevod Kur’ana na telefon. Počela sam da čitam i istražujem sve više o islamu. Osjećala sam da mi to smiruje dušu i da mi upotpunjava taj neki dio praznoće, dobila sam ono što mi je falio do tada, kazala name je Sanela Hasanović, koja se i prije prelaska na islam zvala – Sanela.

Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *