EMOTIVNA PORUKA UČENICE: Učiteljice Adela, od Vas sam naučila da sam Bošnjak!

165

Podrška učiteljici Adeli Karaahmetović Melajac zbog njenog hrabrog čina na odbrani dostojanstva sandžačkih Bošnjaka stiže sa svih strana. Prenosimo Vam jednu takvu reakciju koja dolazi od Adeline bivše učenice, koja joj je uputila emotivnu poruku podrške:

“Učiteljice, mnogo mi je žao zbog svega što Vam se trenutno dešava jer znam da to niste zaslužili.

Ponosna sam na Vas i presretna što sam baš ja bila Vaša učenica četiri godine. Od Va sam naučila da se hrabro borim za svoja uvjerenja, da ne pokleknem pred nebitnima, naučila sam da sam BOŠNJAK, uz Vaš trud upoznala sam svoja prava i uvjerila se da se za njih trebam boriti i da mi ih niko ne može oduzeti. Hvala Vam na tome.

Žao mi je samo što ste Vi morali ponijeti sve ovo na svojim leđima, jer naš narod to uopšte ne zaslužuje i ne cijeni… Ipak, znate da Bog vidi sve i da ćete na kraju biti od Njega nagrađeni za sve što ste uradili. Hvala Vam, po hiljadu puta Vam hvala.

Ne dozvolite da Vam ovi bedni ljudi sruše uvjerenja i uvijek idite podignute glave, budite ponosni na to što jeste, jer ste MNOGO. Pokazali ste koliko je jedan Bošnjak hrabar, ponosan, prkosan i koliko ne da na sebe i svoje ja. Niste sami.

Šta god da se desi, znajte da ste heroj u ovoj državi punoj kukavica. Podrška za najbolju učiteljicu.”

Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *