ERDOGAN JE JAVIO NAJNOVIJU STVAR VEZANU ZA KRIZU U UKRAJINI: Evo šta SE DEŠAVA!

53

„Na inicijativu predsednika Turske Erdogana, pregovaračke delegacije Rusije i Ukrajine sastaće se u Turskoj. Svesni smo odgovornosti proistekle iz poverenja koje obe strane imaju u Tursku. Nadamo se da će sastanci rezultirati trajnim prekidom vatre i omogućiti mir“

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će se nakratko sastati sa ukrajinskom i ruskom delegacijom uoči njihovih sutrašnjih razgovora.

U televizijskom obraćanju nakon sastanka kabineta, Erdogan je rekao da je u odvojenim telefonskim razgovorima sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom primetan napredak u pozitivnom pravcu, ne ponudivši detalje, preneo je AP.

Ruski i ukrajinski pregovaraci treba da počnu dvodnevne razgovore licem u lice sutra u Istanbulu.

Turska se nada da će predstojeći pregovori delegacija Rusije i Ukrajine dovesti do mira u Ukrajini, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

„Na inicijativu predsednika Turske Erdogana, pregovaračke delegacije Rusije i Ukrajine sastaće se u Turskoj. Svesni smo odgovornosti proistekle iz poverenja koje obe strane imaju u Tursku. Nadamo se da će sastanci rezultirati trajnim prekidom vatre i omogućiti mir“, naveo je Čavušoglu na Tviteru, preneo je TASS.

esspreso.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *