Esad Džudžo izlazi na izbore za BNV? NAJAVIO PRESS KONFERENCIJU!!

141

Esad Džudžo, lider Bošnjačkog demokratskog saveza (BDS) Sandžaka i direktor Centra za bošnjačke studije, najavio je za sutra u 11:30 sati press konferenciju u Media centru A1 u Novom Pazaru, na kojoj će govoriti o popisu stanovništva, izborima za BNV, rezultatima izbora u Bosni i Hercegovini, te EU integracijama Srbije.
Ovih dana spekuliše se da bi bivši predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća na izbore za ovaj organ manjinske samouprave Bošnjka u Srbiji mogao izaći sa svojom nezavisnom ekspertskom listom.

On u svojim objavama na društvenim mrežama u zadnje vrijeme često šalje poruku “Jer nas se tiče”, što poznavaoci političkih prilika tumače kao svojevrsnu najavu da bi pod ovim sloganom mogao nastupiti na izborima za BNV.


Screensho/Facebook/Esad Džudžo

Također, nedavno je govoreći za dnevni list “Danas” javnost obavijestio o mentalnoj preokupaciji koju ima posljednih dana i ideji o formiranju potencijalne nezavisne ekspertske liste koja bi učestvovala na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Džudžo je prije dva dan,a na otvaranju knjižare Centra za bošnjačke studije u Tutinu, podsjetio na popis stanovništa i domaćinstava, ocijenivši da je to veoma važan proces u Srbiji i istakao važnost predstojećih izbora za BNV.

“Pred nama su i izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), veoma važan test o tome ko će u narednom periodu predstavljati bošnjačku zajednicu u Srbiji”, rekao je Džudžo.

Izvor: Sandzacke.rs
Foto: Nedžad Smailagić/sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *