EVO KAKO SE ŽENA ČIJA JE BEBA PRONAĐENA U ZAMRZIVAČU BRANILA NA SUDU

150

Lidija M. (47) priznala je preksinoć u policiji u Zemunu da se prije nekoliko mjeseci porodila u kući krijući to od muža i četvoro djece. Tvrdila je da je beba tada rođena mrtva, pa ju je sakrila u zamrzivač.

Rekla je da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko nije znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš.

U policiji, međutim, sumnjaju da je beba zapravo rođena živa i da ju je majka odmah po porođaju ubila, pa se sad čekaju rezultati obdukcije kako bi se utvrdilo šta se zaista desilo s nesretnim novorođenčetom.

Lidija je, inače, ubrzo poslije porođaja u kući napustila muža i djecu, a za mrtvu bebu saznalo se tek prošle sedmice, kad je njen muž slučajno pronašao leš novorođenčeta u zamrzivaču. Uslijedila je potraga za Lidijom i ona je ubrzo locirana, pa je privedena na saslušanje u policiju.


Telegraf.rs

Bila je smušena dok je davala izjavu, ali je u jednom trenutku ipak priznala da je rodila mrtvu bebu i sakrila je u zamrzivač. Nije htjela da kaže zašto je to uradila. Kratko je rekla da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko od ukućana nije ni znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš u zamrzivač – kaže izvor Informera.

Prema riječima izvora, Lidiji je određeno zadržavanje do 48 sati, dok ne bude završena obdukcija leša, koja bi trebalo da utvrdi njegovu starost i uzrok smrti.

Tužilaštvo će nakon toga odlučiti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela, ali ukoliko se obdukcijom dokaže da je beba umrla nasilnom smrću, Lidija će sasvim sigurno odgovarati za ubistvo – objašnjava izvor.

Lidijin bivši muž Zoran M. (62) pronašao je u četvrtak zaleđeno tijelo novorođenčeta u zamrzivaču u iznajmljenoj kući u Šturmovoj ulici, gdje živi sa četvoro djece. Leš bebe je bio umotan u nekoliko kesa i sakriven ispod gomile zamrznutog mesa i povrća.

ZAMRZIVAČ SE POKVARIO, A NA DNU NEPOZNATA KESA

Zoran je u petak ispričao da se zamrzivač nedavno pokvario.

Zamrzivač je loše radio, pa sam pozvao majstora. On je došao i zamolio me da povadim sve iz zamrzivača kako bi pronašao i otklonio kvar. Počeo sam da vadim smrznute namirnice, uglavnom su to bili meso i povrće… Kada sam došao do dna “sandučara”, primjetio sam jednu kesu koja mi nije bila poznata – rekao je Zoran, i dodao:

Kada sam počeo da odvezujem i odmotavam kese, prvo sam pomislio da je riječ o vekni hljeba, jer je moja bivša supruga imala običaj da zamrzava pecivo. Međutim, kada sam sklonio posljednju kesu, naišao sam na peškir, a u njemu je bilo zaleđeno tijelo bebe.

Telegraf.rs

Zoran je naglasio da je od šoka odskočio u stranu i da mu je pozlilo.

Nikad taj prizor neću zaboraviti. Kada sam se pribrao, pozvao sam policiju, a zatim i najstarijeg sina, koji je bio na poslu. Patrola je brzo došla i obavila uviđaj – ispričao je Zoran.

Kako mediji navode, osumnjičenoj Lidiji određeno zadržavanje do 48 sati zbog opasnosti od bjekstva, piše Espreso.

Očekuje se da u tom roku bude završena obdukcija, da bi se bilo sigurno šta se desilo s bebom, a onda će se odlučivati i o eventualnom određivanju pritvora od 30 dana osumnjičenoj, ukoliko se utvrdi da je bebu ubila – rekao je izvor.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *