F.S. Kosova traži od Katara poklon: Prelijepi montažni stadion “974” a na kojem igra Srbija

266

Fudbalski savez Kosova mogao bi nakon Mundijala u Kataru da na poklon dobije montažni stadion “974”, na kom će reprezentacija Srbije igrati meč protiv Švajcarske, prenose Blic pisanje stranih medija.Stadion “974” izgrađen je od brodskih kontejnera i moduliranog čelika, a ime objekta sugeriše koliko je kontejnera bilo upotrebljeno u njegovoj izgradnji.

Po završetku Svetskog prvenstva stadion će biti demontiran i poklonjen nekoj od država članica FIFA.Kandidata za preuzimanje ovog velelepnog zdanja je mnogo, a prema pisanju inostranih medija prvi prenosivi stadion na planeti dobiće Fudbalski savez Kosova.

Priština je aplicirala kod Svetske fudbaslke asocijacije za dobijanje stadiona nakon Mundijala, a prema rečima predsednika FS Kosova šanse da ovaj sportski objekat na kraju završi u njihovom vlasništvu su velike i to zbog dobrih odnosa koje gaje sa FS Katara.

Stadion “947” se trenutno nalazi u Dohi, a na njemu će btiti odigrana i utakmica između reprezentacija Srbije i Švajcarske u trećem kolu grupne faze Mundijala. Kapacitet objekta iznosi 44.000 sedećih mesta.

Ova informacija isplivala je odmah nakon vesti da je FIFA pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog zastave koja se našla u svlačionici “orlova” a na kojoj je bila iscrtana teritorija Kosova i Metohije u bojama srpske trobojke i sa natpisom “Nema predaje”.

KO
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *