Ferhatović vodeći distributer u EU sa polica povlači HR proizvode

195

Ima raznih vrsta genocida, ali u Srebrenici nije bio genocid, kazao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović na radnom ručku u okviru samita Procesa Brdo – Brijuni koji je upriličen za šefove država regiona.

Na Milanovićevo negiranje genocida u Srebrenici reagovao je Ferhatović Senadin, vlasnik firme i grupacije “Ferhatovic group GmbH Austria. Njegova kompanija je vodeći distributer balkanskih proizvoda na teritoriji Evropske unije, odlučio je sve proizvode hrvatskog porijekla povući sa polica. Razlog ovakve odluke je negiranje genocida u Srebrenici od strane hrvatskog predsjednika. Ferhatovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

“Milanović kaze: Nije bilo genocida u Srebrenici !
Na nama je da uzvratimo patriotski i ljudski.
Ja Ferhatović Senadin, vlasnik firme i grupacije “Ferhatovic group GmbH Austria” oko 100 proizvoda koji dolaze iz HR u narednom periodu povlačimo sa naših polica i online shopa koji je vodeći kao distributer proizvoda sa Balkana u EU.

Uvažena gospodo, krajnje je vrijeme da nasu BiH ostavite na miru i bavite se vasim problemima unutar vaše države koju golemo respektujemo. Iz ljubavi prema svojoj BiH ovo je najmanje što mogu učiniti za moju BiH!
Dragi moji Bosanci i Hercegovci apelujem na vas da ne kupujete HR proizvode u narednom periodu!

Našim zastupnicima HR proizvoda i distributerima ako su patriote i vole BiH neka smanje kapacitete uvoza
Najveći udarac je udarac u ekonomiju !
A moja i vaša nafaka i opskrba dolazi samo od Gospodara svih svjetova
Vaš Ferhatović Senadin.”

Izvor: Facebook
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *