Funkcije u Vladi namijenjene Feridu Buliću na kraju pripale Rejhanu Kurtoviću!

141

U prošlom mandatu Vlade Srbije Ferid Bulić je bio imenovan na mjesto pomoćnika direktora Uprave za odnose sa crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije.

Očekivano je da u ovom mandatu bude imenovan na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ali umjesto Bulića imenovan je doskorašnji predsjednim Skupštine opštine Sjenica Rejhan Kurtović.

Kurtoviću je dodeljeno da rukovodi sa dva najveća sektora u okviru ovog Ministarstva. On će u budućem periodu rukovoditi sektorom ljudskih prava i sektorom manjinskih prava.

Sektori ljudskih i manjinskih prava dva su najvažnija i najznačajnija sektora u radu i delokrugu poslova Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Sektor ljudskih prava obuhvata sve segmente ljudskih prava na svim nivoima u Republici Srbiji, kao i u odnosima međunarodne saradnje i implementacije međunarodmih standarda iz oblasti ljudskih prava. Dok je sektor manjinskih prava zadužen za sva pitanja nacionalnih zajednica u Republici Srbiji, njihovu integraciju, rad i koordniciju rada nacionalnih saveta, manjinsku zaštitu, kreiranje politika manjinsku zaštitu i afirmaciju nacionalnih zajednica.

Sandžak Danas / SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *