Gori brod sa 1.100 luksuznih „poršea“ VIDEO

121

Teretni brod prepun automobila gori usred Atlanskog okeana, nakon što se požar brzo proširio po brodu i primorao posadu da pobegne.

Felisiti Alis teretni brod na kojem se automobili „poršea“ (čak 1.100 njih!) i „folksvagena“ zapalio se u severnom Atlantiku. U trenutku izbijanja požara, brod je plovio 90 nautičkih milja jugozapadno od portugalskih Azora, navodi se u saopštenju portugalske mornarice.

Nakon što je izbio požar u tovarnom prostoru, vatra se proširila i promorala je 22 člana posade da napuste brod. Prema drugoj izjavi portugalske mornarice, posada je spasena i odvedena je u lokalni hotel, a spasavanjem je koordinirao Ponta Delgaa pomorski centar za poragu i spasavanje. Nije bilo vidljivog izvora zagađanje od požara, navodi se u saopštenju.

Vlasnici broda su organizovali šlepovanje, jer on i dalje gori. Brod je registrovan u Panami, prenosi CNN.

Porše je za CNN biznis potvrdio da je među teretom bilo više njegovih autombila i da su kupci obavešteni.

“Iako je još prerano da se potvrdi šta se desilo i naradni koraci tek treba da se preduzmu – zajedno sa našim kolegama podržavamo kupce i dilere koliko god možemo da pronađu rešenje”, rekao je Angus Fiton, potpredsednik PR Porše-a za Severnu Ameriku.

“U kontaktu smo sa brodskom kompanijom”, dodao je.

Vlasnici automobila koji su bili na brodu kao što je novinar i voditelj Met Farah, koji čeka isporuku, rekao je da su već počeli da dobijaju vesti o statusu svojih vozila.

“Diler je potvrdio da je moj automobil, zajedno sa još desetak vozila na tom brodu”, rekao je Farah. “Nisu imali više informacija za mene sim što su potvrdili da je moj auto na brodu”, rekao je on.

“Folksvagen” takođe ima kupce koji čekaju svoja vozila, a koja su se našla na zapaljenom teretnom brodu.

“Svesni smo incidenta koji je uključivao teretni brod treće strane koji je prevozio vozila preko Atlantika. Plovilo je bilo na putu za Severnu Ameriku. U ovom trenutku smo svesti da nema povređenih.

U kontaktu smo sa brodskom kopanijom da bi dobili više informacija o incidentu”, rekao je Dirk Amer, portparol Folksvagena.

https://www.youtube.com/watch?v=BaH44NvUOKU

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *