Gradonačelnik Biševac pozvao građane da učestvuju u popisu

178

Od broja stanovnika jednog mjesta zavisi njegov razvoj i dugoročno planiranje projekata, veći broj radnih mjesta u zdravstvenim i drugim državnim institucijama. Grad sa većim brojem stanovnika ima i veći transfer državnih sredstava“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i naveo da su to samo neki od razloga zašto je važno da se građani popišu na predstojećem popisu, procesu od izuzetne važnosti koji se realizuje na svakih deset godina.

Popis stanovništva, stanova i domaćinstava počinje u subotu, 1. oktobra od 8h. Popisivači su spremni da u Novom Pazaru sprovedu proces popisivanja, po sistemu od vrata do vrata, koji će trajati do 31. oktobra. Odgovorni uvjeravaju da se sve prikupljene informacije strogo čuvaju i da koriste samo za svrhu popisa.

Popisivači u Novom Pazaru uglavnom su poznati čitavoj zajednici, u pitanju su mahom uzorni studenti i ugledni pojedinci. Svi oni imaće legitimacije i ovlašćenja Republičkog zavoda za statistiku, po čemu će biti prepoznatljivi.

Navode da će čitav proces trajati oko pola sata jer je potrebno odgovoriti na 69 pitanja. Popisivači će sa sobom imati lap-top računar ili tablet i direktno će u aplikaciju unositi odgovore građane.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *