Gradonačelnik Podgorice: Za sve podgoričke prvake po 35 eura za kupovinu školskog pribora

131

Glavni grad će obezbijediti novčana sredstva za kupovinu školskog pribora za podgoričke prvake, objavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Glavni grad Podgorica mališanima koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati prvi razred osnovne škole dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od 35 eura.

Cilj je da, kako je rekao, roditeljima olakšaju početak školske godine, pogotovo imajući u vidu da je ovo finansijski izazovna godina za gotovo sve porodice u Crnoj Gori.

“Glavni grad je, i u prethodnom periodu, sprovodio akcije koje se odnose na početak školovanja podgoričkih mališana, pa smo, tokom proteklih šest godina, izdvojili više od 600,000e i, na taj način, obezbijedili da 12,000 prvaka dobije besplatne udžbenike, a više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja novčanu pomoć za nabavku školskog pribora”, kazao je Vuković.

Detalji o načinu prijave biće uskoro dostupni na portalu Glavnog grada.

“Budući da će akcija trajati od 25. avgusta do 25. septembra, pozivam sugrađane da budu strpljivi, te da prilikom predaje dokumentacije vode računa o poštovanju aktuelnih epidemioloških mjera”, naveo je Vuković.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *