Grafiti “Ne brinite, tu smo – Severna Brigada” na ulicama Kosovske Mitrovice

214

Na ulicama Kosovske Mitrovice osvanuli su novi grafiti . Nakon “Nema predaje, KM ostaje!”, građani su u četvrtak ugledali novu poruku – “Ne brinite, tu smo – Severna Brigada”.

Kako prenosi KoSSev, grafiti su ispisani šablonom uoči novog sastanka predsjednika Srbije i kosovskog premijera, ali i nakon jučerašnjih razgovora Vučića sa generalnim sekretarom NATO, kada je srpski predsjednik poručio da na Sjeveru postoji “nova generacija klinaca koji neće da trpe teror“, ali i da to “nema više veze ni sa njim ni sa Jensom Stoltenbergom“.

Grafiti “Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ zatečeni su na mitrovičkom šetalištu, na zidovima zgrada, kao i na trotoaru u glavnoj ulici na više mjesta.

Na pojedinim grafitima je uz “Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ ispisana i riječ “Čekamo“.

Vijest o grafitima u Kosovskoj Mitrovici je prvobitno objavljena na Instagram stranici “nema predaje_ kmostaje“, koja je nastala nakon odluka Prištine o preregistraciji.


Foto: Privatna arhiva/N1

Nije poznato ko je administrator tog naloga na Instagramu.

Pre više od mjesec dana, na ulicama Kosovske Mitrovice ispisani su i grafiti “Nema predaje – KM ostaje“, a uoči najave kosovske vlade o početku preregistracije srpskih tablica gradova na Kosovu na RKS.

U međuvremenu su tablice RKS oznaka u Kosovskoj Mitrovici prelepljivane stikerima KM i sa srpskim grbom, a krajem jula, odnosno dva dana uoči najavljenog početka sprovođenja odluke kosovske vlade za uklanjanje srpskih tablica, Kosovska Mitrovica je osvanula sa lecima “Nema predaje, srpska lična karta ostaje“.

Podsjetimo, kosovske vlasti su najavile da će 1. septembra započeti sa primjenom odluke o preregistraciji na “RKS“, poslije jednomjesečnog odlaganja iznuđenog nakon intervencije ambasadora SAD, a čemu je prethodilo zaoštravanje situacije na terenu.

Odluka kosovske vlade je 31. jula bila povod za barikade na Sjeveru Kosova, nekoliko sati uoči prvobitne najave primjene odluke iz Prištine. Srpska strana i dalje tvrdi da odluke o uklanjanju KM tablica, te uvođenju recipročne mere izdavanja ulazno-izlaznog dokumenta za one koji sa srpskim dokumentima ulaze na Kosovo neće prihvatiti.

Izvor: KoSSev
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *