Halilović tužio Sandžak Press i Fetića, na ročište mora doći i Usame Zukorlić

295

Novopazarski novinar Medin Halilović, vlasnik portala „Snews“, danas, je u Osnovnom tužilaštvu, u ovom gradu, saslušan kao svjedok -oštećeni. On je tužio Salahudina Fetića, odgovorno lice u Sandžak medio d.o.o., zbog povrede autorskih prava.

-Firmi, gdje je Fetić odgovorno lice, pripada i neregistrovani sajt sandžakpress, na kojem su objavljivane moje fotografije. Korišćene su bez odobrenja i neovlašćeno, Zbog toga sam podneo krivičnu prijavu – rekao je, za Danas, Halilović i naglasio da se svi dokazi nalaze u policijskom izveštaju.

Halilović tvrdi da je u novopazarskom Osnovnom tužilaštvu „pokušano da se predmet arhvira“, ali je vraćen u proceduru kada je, preko svog advokata, zatražio informaciju o prijavi.

Kompletna dokumentacija išla je, dva puta, na vještačenje u Odijeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu. Na kraju je vraćena u novopazarsko Osnovno tužilaštvo.

Pred postupajućim tužiocem Muhedinom Dedeićem, danas, se nije pojavio tuženi Fetić.

Rečeno je da je, prethodno, zatražio odlaganje saslušanja zbog učešća na nekoj međunarodnoj konferenciji.

Zamenik osnovnog i u ovom slučaju postupajući tužilac Dedeić, u narednom periodu, osim Fetića, treba da sasluša još dva svjedoka.

Jedan od svedoka je i Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP). Sandžak media d.o.o i portal sandžakpress su dio sistema na čijem čelu je SPP.

Halilović naglašava da je krivičnom prijavom obuhvaćen period od 2019. – 31.marta 2021. godine. U tom periodu bez dozvole objavljeno je njegovih 48 fotografija.

Izvor Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *