Haos u SDA ESKALIRAO! Donja Pešter jedinstveno uz svoje predstavnike

298

Predsjednik tutinske opštine Salih Hot, po naredbi Sulejmana Ugljanina, smijenio je dvojicu pomoćnika Pajaza Jusufovića i Esada Holića, kao i Adnana Šehovića, načelnika Opštinske uprave.

Zbog smjene ovih kadrova SDA Sandžaka sa funkcija u Opštinskoj upravi Tutina sinoć je saopštenjem predstavnika, članova i simpatizera SDA sa Donje Pešteri osudilo uklanjanje sa važnih funkcija u lokalnoj samoupravi predstavika ovog dijela tutinske opštine i izražava protivljenje koaliciji i formiranju nove skupštinske većine sa SDP-om i Bajrom Gegićem. Jedina opština u kojoj je Stranka demokratske akcije na vlasti nakon ovakvih političkih turbulencija definitivno je krenula ka političkom ambisu. Noćas su na sastanku jedanaest mjesnih odbora sa Donje Pešteri dali podršku Pajazu Jusufoviću, Esadu Holiću i Adnanu Šehovića i najavili da će imenovati predstavnike za razgovore sa centralom stranke SDA. Jedan od smijenjenih rukovodioca tutinske lokalne samouprave, Šehović, na svom FB profilu objavio je fotografije sa sastanka i prenio zaključke sastanka, a njegovu FB objavu prenosimo u cjelosti:

“Večeras smo u mjesnom centru u Delimeđu u prisustvu svih predstavnika 11 mjesnih odbora SDA sa Donje Pesteri i ostalih članova stranke održali sastanak.
Zaključci koji su donijeti:
-Jedinstveno i složno po svaku cijenu
-Donja Pešter mora imati svoje legitimne predstavnike i u stranci i u lokalnoj samoupravi Tutin.
-Osnivači SDA Sandžaka delegirani sa večerašnjeg sastanaka će u najkraćem roku obaviti razgovor sa predsjednikom stranke o najnovijim dešavanjima u ogranku stranke i predstojećim izborima za BNV.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *