HARIS SILAJDŽIĆ: „Imamo otvorenu prijetnju s Pala, ponavljaju se devedesete; Ako će biti rata…“ VIDEO

172

Trenutno pregovaraju strana koja nikoga nije napala i koja se branila i strana koja je napadala i presuđeno joj je u Hagu! Međunarodna zajednica kaže da te dvije strane prave kompromis! Kompromis između onih koji su napadali i onih koji su se branili je na štetu evropskih standarda! Bh. strana je pod pritiskom i ucjenama! Sve što Palmer radi je protivno svim američkim principima i onome kako se godinama Amerika odnosila prema Balkanu! Escobar kaže da BiH treba biti multietnična, inkluzivna, demokratska i suverena!

U ovim pregovorima pravi se kompromis na račun svega o čemu je govorio Escobar! Pregovori se vrše u ambijentu ucjena! Većina u BiH nema glas, jer da ima, mi bismo davno bili u NATO-u! U presudama konstitutivnost ne postoji i ne znam zašto se nameće! Ne znam zašto predstavnici međunarodne zajednice idu ususret onima koji neće ni demokratiju ni evropske principe! Tu ima i naše krivice!

Razgovarao sam s moćnim čovjekom iz SAD-a koji mi je rekao: „Tužni smo; srce nam se slama zbog toga što ne radite kako treba u Washingtonu”! U našoj ambasadi u Washingtonu nemamo nikoga ko će zastupati interese većine građana! Washington je prva politička i diplomatska destinacija! Sada pregovaramo pod ucjenama Dodika! To nisu pregovori! Ako će biti rata, čime se branimo?! Koja je naša borbena spremnost?!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *