HEROJ DANA U ŠVICARSKOJ: Albanac s Kosova ušao u vatru kako bi spasio Srpkinju

241

Albanca s Kosova koji živi u Ženevi u Švicarskoj, tamošnji mediji smatraju herojem jer je riskirao život da bi spasio jednu Srpkinju.

Mexhid s Kosova prije nekoliko dana vidio je dim kako izlazi iz stana i čuo pozive u pomoć jedne žene i bez razmišljanja je ušao između plamena i dima kako bi spasio Ivanu, prenosi Zeri.info.

“Neko je vikao sa jednog balkona. Dim je izlazio kroz prozor dolje, potrčao sam i ušao, bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga pronaći. Izašao sam da odahnem i vratio se, tada sam Ivanu mogao odvući do prozora, ali ne i izvući je. Jedan komšija mi je dao vlažnu krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dijete još u stanu, a onda su stigli i vatrogasci”, rekao je Mexhid švicarskim medijima.

Portal 20min.ch je prenio da je priča tim ljepša što je Ivana Srpkinja, a Medžid Albanac s Kosova, narodi koji su ratovali međusobno.

Ovaj 26-godišnjak, koji je također bio u bolnici na jedan dan, naravno nije znao za Ivanino porijeklo.

“Čak i da sam znao, ništa se ne bi promijenilo. Nisam mislio. Trebalo je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno”, kaže on.

Mexhid nije samo ugrozio svoje zdravlje ovom prilikom. Bez dokumenata je i nije imao interesa da bude razotkriven. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

“Nikad ga neću razočarati”, kune se Ivana.

Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *