HOROR na Aljasci: Polarni medvjed ubio majku i njenu jednogodišnju bebu

160

Majka (24) i njen jednogodišnji sin identifikovani su kao žrtve kobnog napada polarnog medvjeda u udaljenom selu Wales na Aljasci.

Majka i sin koje je ubio polarni medvjed u udaljenom selu na zapadu Aljaske nisu vidjeli medvjeda zbog slabe vidljivosti u snježnoj oluji, izjavili su nadležni.

Summer Myomick i njen sin Clyde Ongtowasruk napadnuti su dok su hodali od škole do zdravstvene ustanove, udaljene samo 137 metara.

Majka je sa djetetom uspjela doći do glavnog ulaza u školu, kada je polarni medvjed, koji je bio “kamufliran mećavom”, iskočio i napao. Bio je ovo prvi napad polarnog medvjeda na Aljasci u više od 30 godina.

Nekoliko zaposlenika škole i članova zajednice pokušali su lopatama otjerali medvjeda, ali onda se životinja okrenula prema njima i pokušala ih napasti. Medvjed je trčao za ljudima sve do ulaza u školu.

Susan Nedza, glavna administratorica Beringovog školskog okruga, rekla je za Sky News: “Polarni medvjed ih je jurio i pokušao je ući u školu. Jednostavno užasno. Nešto što ne mislite da ćete ikada doživjeti.”

Medvjed je potom nastavio napadati majku i dijete, sve dok ga, puškom, nije ubio stanovnik ovog grada.

Polarni medvjedi su ugrožena vrsta, koja pati zbog globalnog otopljavanja, te su sve češće primorani da u potrazi za hranom napuštaju svoje stanište na sjeveru i hranu traže u ljudskim naseobinama.

Video možete pogledati u nastavku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *