HOROR U SRBIJI – Dječak (4) u vrtiću progutao žir pa preminuo

129

Još uvijek nisu poznati svi detalji kako je došlo do tragedije u Vladičinom Hanu, kada je u ponedeljak četvorogodišnji dječak progutao najverovatnije žir sa novogodišnje jelke.

Direktorka PU „Pčelica“ Ljiljana Ristić, u okviru koje funcioniše vrtić „Čarolija“, kaže da „ iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave“.

U vrtiću se juče odvijala prava drama, prema riječima očevidaca ovog događaja.

– Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra ljekari i sestre. Uprkos naporima ljekara da ga spasu, i uprkos tome što je žir izvađen, dijete je noćas preminulo

Inspekcija Ministarstva prosvete otići će odmah u Vladičin Han gde je u vrtiću dečak od 4 godine progutao žir, nakon čega je preminuo, saznaje Telegraf.rs. Kako nezvanično saznajemo, žir je sa novogodišnje jelke.

Dječak je progutao žir u vrtiću, nakon čega je kolima Hitne pomoći najpre prebačen u ZC Surdulica, a odatle u Klinički centar u Nišu.

Uprkos naporima ljekara da ga spasu, i uprkos tome što je žir izvađen, dijete je noćas preminulo.

– Dječak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promenio stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim mjerama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda – saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Naložena je obdukcija četvorogodišnjeg dječaka.Ostali detalji ovog događaja još se utvrđuju. Za sada nije poznato kako je dijete, u ponedeljak pre podne, progutalo žir u vrtiću.

Takođe, niko od nadležnih iz PU “Pčelica”, u okviru koje funkcioniše vrtić “Čarolija” , za sada se nije oglasio.

(Telegraf.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *